Zagrebački ugostitelji IMAJU VELIKO SRCE

Facebook

Humanitarna akcija zagrebačkih ugostitelja i Udruge Senzori.


Ove godine, na tradicionalnom okupljanju zagrebačkih ugostitelja u Esplanadi Zagreb(19. studenog), održava se i humanitarna akcija  “Vitov svijet” za malene senzorce, djecu sa senzornim poremećajima.Puno je dječice poput Vite koja su hipo ili hiper senzitivna, što znači da na određene podražaje okoline ne reagiraju ili reagiraju preintenzivno.

Zagrebački ugostitelji će odvojiti dio svojeg prometa za pomoć radu ovoj Udruzi i obilježiti svoje lokale ovakvim vizualom.Popijte svoju jutarnju kavicu, pojedite kolač ili ručak u ugostiteljskom objektu koji podržava ovu akciju i na taj način pomozite malim senzorcima i tati Slavenu Vujiću koji vodi udrugu i svo svoje vrijeme posvećuje pomaganju roditeljima i djeci koji se svakodnevno suočavaju s ovim problemima.

11216577_10153637641864647_5797729298443125054_n

Senzorni poremećaji se manifestiraju kroz 7 glavnih grupa osjetilnih podražaja: auditivne, vizualne, taktilne, gustativne, olfaktivne, vestibularne i propriceptivne. “Senzorci” imaju teškoće s ravnotežom, teško određuju svoju poziciju u prostoru, imaju motoričke probleme, preosjetljivi su ili neosjetljivi na određene vizualne efekte, zvukove, mirise ili taktilna iskustva. Takvi poremećaji značajno usporavaju napredak djeteta i izravno utječu na njegov redovan razvoj. Zbog tih teškoća djeca sve teže uče i usvajaju nova znanja, te s vremenom osjetnije zaostaju za redovnim razvojem svojih vršnjaka.


Komentari

loading...
-->