ZAGREBAČKI TAKSIST POSTAO HIT NA ‘FEJSU’: Nije imao sitno za uzvratiti pa je oduševio genijalnom porukom

FACEBOOK/ČITAJ KNJIGU

“Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvijek vrtjela oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja nisam imala nego 100 kuna, a on nije imao sitno za uzvratiti…” započela je priču autorica objave.

Autorica stranice Čitaj knjigu, Alis Marić, na svojoj je Facebook stranici prijateljima opisala zaista neobičan susret sa zagrebačkim taksistom koji je njoj, a sada i mnogobrojnoj javnosti, pokazao kako se uz taksiste ne bi trebao tako često stavljati negativan prizvuk.

“Neki dan sam ispred Sheratona ušla u taksi. Nakon dugo vremena sam naišla na mladog i simpatičnog vozača. Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvijek vrtjela oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja nisam imala nego 100 kuna, a on nije imao sitno za uzvratiti.

Što sad? Kaže on: ‘Ma poklanjam vam vožnju’. Ja inzistiram i guram mu moju vizitku Čitaj knjigu. On zainteresirano pregleda i počnemo pričati o knjigama. Ja kažem ‘ako volite knjige onda ste na pravom mjestu s pravom osobom’. On pomalo iznenađen ponuđenim kaže da će sigurno doma surfati stranicom Čitaj knjigu.

Danas mi se javio porukom:

‘Dobar dan, neki dan sam vas vozio pa nisam imao sitnih novaca za uzvratiti, pa sam mislio umjesto 20 kuna da mi preporučite neku dobru knjigu.’

Oduševljena sam. Ovo je genijalno. Odmah sam ga nazvala i pozvala da kada prolazi mojom ulicom da pozvoni. Imam za njega 20 kuna i 3 odlične knjige. Knjigoljupca treba opskrbiti za ljeto. Jako se razveselio knjigama i pohvalio Čitaj knjigu. Od sada je redovno prati. I kad god treba vožnja neka ga nazovem. U mom imeniku je dobio ime: Taksist koji voli knjige”, napisala je autorica stranice Čitaj knjigu.

Jasno je kako je njena objava naišla na veliko odobravanje i prikupila je više od tri tisuće “lajkova”, podijeljena je tridesetak puta, a ljudi su uglavnom s oduševljenjem komentirali situaciju.

Komentari