ZAGREBAČKI ŠEF FINANCIJA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Nećete vjerovati što je napravio na današnjoj sjednici (FOTO)

HRT/ Otvoreno

Slavko Kojić uhvaćen je u poprilično komičnoj situaciji.

Jedna od burnijih rasprava odvijala se danas na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba.  Naime, gradonačelnik Milan Bandić najavio je skoru realizaciju kapitalnih projekata za koje Zagreb sada ima podršku Vlade. Na skupštini nisu propustili komentirati niti akualnu temu nabavke automobila za koju će Grad Zagreb izdvojiti 55,2 milijuna kuna. Tako je Davor Bernardić ocijenio kako sada nije baš napovoljnije vrijeme za takve poteze.

“U isto vrijeme kada se radnicima otkazuje kolektivni ugovor nije primjereno da Grad Zagreb nabavlja nova vozila“, jasno je osudio Bernardić, no Bandić je na to odgovorio vlastitim tumačenjem slučaja. “Novi automobili zapravo su ušteda,” rekao je gradonačelnik, jer će Grad umjesto 99 vozila imati njih 84, a Holding će raspolagati sa 194 automobil. I taman dok se žustro raspravljalo o gorućoj temi raspodjele gradskog novca pročelnik Gradskog ureda za financije imao je bitnijeg posla.

Šef gradske blagajne brojao novac

U samom uzletu burne rasprave Slavko Kojić je “ulovljen” kako broji novac. “Broji se proračun?”, napisali su na Facebooku Zagrebancije uz priloženu fotografiju. Izgleda da su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu.

13115977_10154140049984819_9067458152123578828_o (1)
Zagrebancija

Kojić je inače diplomirani ekonomist, a bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru 2000.; zastupnik u Skupštini Zagrebačke županije 1995.; zastupnik (vijećnik) u Skupštini Grada Zagreba 1995., 1997., 2000., 2001. i 2005. i član Poglavarstva Grada Zagreba 2003. i 2007. Trenutno, kao što smo već spomenuli, obnaša dužnost pročelnika u Gradskom uredu za financije.

Crtice o uredu za financije

Gradski ured za financije obavlja poslove koji se odnose na: proračunsko planiranje prihoda i primitaka, rashoda i izdataka, te likvidnost proračuna, pripremu prijedloga proračuna i odluke o izvršavanju proračuna, izvršavanje proračuna i praćenje izvršavanja proračuna, poslove riznice, izradu polugodišnjih i godišnjih izvještaja o izvršavanju proračuna, izradu izvješća o korištenju proračunske zalihe, praćenje naplate proračunskih prihoda i primitaka, financijsko izvještavanje o stanju i strukturi te promjenama u vrijednosti i obujmu imovine, obveza i vlastitih izvora, konsolidaciju proračunskih korisnika, analitičke poslove proračunske potrošnje, opseg zaduživanja i jamstva Grada, rejting Grada, koordinaciju uspostave i provedbe financijskog upravljanja i kontrola, računovodstveno-financijske poslove, te na druge poslove koji su mu stavljeni u nadležnost.


Komentari