ZAGREBAČKI SDP PRUŽIO PUNU PODRŠKU ODGAJATELJIMA: ‘Kakvi smo prema djeci, takvi smo prema Zagrebu’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački SDP podržao je prosvjed odgajatelja.

“Jučerašnji prosvjed odgojitelja/ica i djelatnika/ca u gradskim vrtićima rezultat je dugogodišnje neodgovorne politike gradske uprave prema odgojno-obrazovnim institucijama. Sustavno se ignorira Državni pedagoški standard: vrtići su u prosjeku stariji od 30 godina, dakle nema novih vrtića, a i privatni vrtići guše se rigoroznim birokratskim propisima. Grupe su prenapučene, čime je otežan odgojni rad i napredak djece, a ugroženi su i zdravstveni i higijenski standardi. Odgojiteljice i odgojitelji su neadekvatno plaćeni za svoj rad i kompetencije koje su stekli usavršavanjem. Ne ulaže se u igračke i didaktičku opremu koja je osnova za dječji kognitivni razvoj i učenje.”, kazali su.

Sve zahtjeve inicijative „Dajte 5 za DPS!“ zagrebački SDP smatra opravdanim i realnim te pruža potpunu podršku djelatnicima gradskih vrtića u borbi za bolje uvjete u vrtićima i poštivanje standarda, na dobrobit djece, djelatnika i roditelja koji s pravom očekuju najbolje za svoju djecu!

„Tete najbolje znaju, one svaki dan žive s djecom! Standard i uvjeti rada hitno se moraju poboljšati u skladu s propisima! Kakvi smo prema djeci, takvi smo prema Zagrebu!“ izjavio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Skupštine te zatražio hitno sazivanje zajedničke tematske sjednice Odbora za kontrolu, Odbora za mladež i Odbora za obrazovanje i sport, gdje bi se pokrenuo dijalog i potaklo rješavanje navedenih problema.

Prosvjed “Daj pet za DPS” (Državno pedagoški standard) u organizaciji Sindikata obrazovanja, medija i kulture održao će se na Trgu bana Jelačića u četvrtak, 5. svibnja u 17:30.

Ovo su bili njihovi zahtjevi:

1. STOP poigravanju predškolskim sustavom
2. STOP nepoštivanju propisa koja reguliraju našu djelatnost
3. STOP odlukama grada Zagreba koje su iznad odluka Hrvatskog sabora!
4. STOP radu u pretrpanim grupama
5. STOP igrama bez pravila

>>>NAJAVILI PROSVJED NA TRGU BANA JELAČIĆA: ‘STOP odlukama grada Zagreba koje su iznad odluka Hrvatskog sabora!’


Komentari