Zagrebački restoran ostaje bez legende koja ih je stvorila. Kamanjo otkrio zašto odlazi iz Gračanke, ali i gdje otvara novi restoran

FOTO: Atelje okusa

Nema tko u Zagrebu nije čuo za kultni restoran Gračanka Kamanjo. Otkako ga je u svoje ruke preuzeo legendarni Goran Albini Kamanjo, koji je početkom dvijetisućetih slovio za najuzbudljivijeg kuhara, ovo je mjesto postalo jedno od popularnijih u gradu.

Kamanjo je u jednu prosječnu gostionicu na Gračanskoj cesti donio uzbudljive okuse rakova, školjka i riba, po kojima je restoran i prepoznatljiv. No, kako doznajemo, ovo legendarno mjesto napušta čovjek koji ga je proslavio. Krivac je koronavirus, odnosno kriza koju je covid izazvao, a koja je dotukla restorane, pa i ovaj legendarni čiji se dio ekipe koja ga je stvorila seli na novu lokaciju.

Kontaktirali smo Kamanja, koji nam je potvrdio priče koje kruže gradskim kuloarima.

“Istina je, odlazim. No Gračanka kao takva ostaje raditi”, kazao je u razgovoru za portal Zagreb.info pa nam pojasnio razloge svog odlaska.

“Kada je krenula kriza, pismeno sam zamolio gazdu prostora, kojem već dugi niz godina uredno plaćam najam i porez na najam, da me oslobodi istog u periodu kada je restoran bio zatvoren. No, on nije pokazao sluha za to, pa mi je na taj način dao otkaz”, priča nam Kamanjo.

Da je koronakriza itekako utjecala na promet, dovoljno govori podatak koji nam je Kamanjo otkrio. Restoran je, kako kaže, nekoliko dana u tjednu bio potpuno prazan, bez da ga je posjetio ijedan gost.

Nova lokacija kamo seli svoje legendarne okuse je u Kranjčevićevoj ulici, kod stadiona NK Zagreba. U novom je prostoru sve već sređeno, a ostaje tek nešto radova u kuhinji, koje će završiti narednih dana.

Iako se lokacija mjenja, jedno ipak ostaje isto, a to je hrana. Kamanjo kaže kako će se njihova ponuda bazirati na gablecima i cjenovno prihvatljivim obrocima, a kada će novo mjesto otvoriti vrata svojim posjetiteljima, bit će poznato kroz nekoliko dana.

“Sve ćemo obavjestiti na vrijeme”, zaključuje u razgovoru Goran Albini Kamanjo.

BEZ PEČENJA! Kremasti kolač od samo četiri sastojka: Čudo koje morate probati


Komentari