ZAGREBAČKI REFORMISTI POKREĆU INICIJATIVU: Žele posatiti bukobran na trnjanskoj prometnoj petlji

Reformisti

Zagrebački Reformisti odlučili su pokrenuti inicijativu za postavljanje bukobrana.

Na prijedlog Nenada Mandića, zaljubljenika u Trnje i predsjednika Reformista za ovu gradsku četvrt, Zagrebački Reformisti pokreću inicijativu za postavljanje bukobrana na Slavonskoj aveniji, a posebno na petlji.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Za stanovnike zagrebačke gradske četvrti Trnje s pravom se može reći da žive život s petljom. Nekima od njih prometna petlja na Slavonskoj aveniji prolazi na 3 do 4 metra od balkona i prozora, a Slavonskom avenijom dnevno prolazi između 30 i 35 tisuća vozila. Trend rasta prometa je 5% godišnje.

Osim što autobusi, kamioni i automobili stvaraju nesnosnu buku, obližnji stanari osuđeni su i na udisanje ispušnih plinova iz vozila koji im ugrožavaju zdravlje. Stoga nije čudo da se ovdje stanovi prodaju u bescjenje, ali kupaca baš i nema.

Na prijedlog Nenada Mandića, zaljubljenika u Trnje i predsjednika Reformista za ovu gradsku četvrt, Zagrebački Reformisti pokreću inicijativu za postavljanje bukobrana na Slavonskoj aveniji, a posebno na petlji.

U lipnju i srpnju 2014. godine u Zagrebu je održana javna rasprava o Strateškoj karti buke Grada Zagreba. Po izradi ove karte, tadašnji je zamjenik pročelnika zagrebačkog gradskog ureda za prostorno uređenje najavio postavljanje bukobrana na Slavonskoj aveniji.

Problem datira u 1998. godinu

Još je i Prometnom studijom iz 1998. godine utvrđena hitna potreba da se na Slavonskoj aveniji postave bukobrani, a osim postavljanja bukobrana planirana je i sadnja zelenih nasada, drveća i grmlja.

No, unatoč obećanjima nadležnih gradskih službi i najavama postavljanja bukobrana, stanovnici Trnja koji žive uz petlju i danas žive u nemogućim uvjetima. Bukobrana još uvijek nema.

Zagrebački Reformisti pozivaju nadležne u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, kao i nadležne u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada da hitno organiziraju sve potrebne aktivnosti kako bi se bukobrani postavili uzduž Slavonske avenije u neposrednoj blizini stambenih zgrada, a posebno na petlji.

Pogled iz spavaće sobe na 3 metra udaljenu zagrebačku prometnu žilu kucavicu i na desetke tisuća vozila nije privilegija nego noćna mora svih naših sugrađana koji tu žive. Bukobrani će im stanovanje uz petlju učiniti podnošljivijim i dostojanstvenijim.


Komentari