PARALIZIRA SE PROMET ZBOG POLUMARATONA: Zatvaraju se važne prometnice i mijenjaju linije javnog prijevoza!

zagreb.hr

Od ranih jutarnjih sati za promet će biti zatvorene ulice kojima će prolaziti trkači. 

Zbog održavanja Zagrebačkog proljetnog polumaratona, sutra se od 7:45 ujutro za promet zatvaraju najprometnije gradske ulice. Mijenjaju se i linije tramvajskog i autobusnog prometa.

Od 7.45 pa sve do 13 sati zatvara se zapadni kolnik Hrvatske bratske zajednice, ispred NSK i fontana. Na toj lokaciji je kreće utrka,  a nakon starta trkači će prolaziti Ulicom HBZ-a u smjeru Novog Zagreba, preko Mosta slobode, kroz Kajzericu, Ulicom Radoslava Cimermana, sve do Savskog nasipa.

Za promet će biti zatvoren i dio Ulice Đure Tomljenovića Gavrana do Avenije Dubrovnik, kao i Ulica Damira Tomljanovića Gavrana od Avenije Većeslava Holjevca do Ulice Brune Bušića.

Promet će se tim ulicama za osobne automobile normalizirati oko 13 sati. Izmjena će biti na autobusnim linijama koje uobičajeno prometuju područjem Novog Zagreba.

Obustavit će se promet Avenijom Većeslava Holjevca od 8 do 14 sati, i to na dionici od Avenije Dubrovnik do Mosta slobode, kojim će također biti zabranjen promet, kao i Ulicom Hrvatske bratske zajednice.

Linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), tijekom utrke bit će obustavljena, dok će linije 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) i 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera. Ukidaju se i neka autobusna stajališta, piše Jutarnji.hr. 

 


Komentari