Zagrebački poduzetnik prekršio samoizolaciju i otišao na nordijsko hodanje. Sud ga je oslobodio krivnje

Foto: Pexels

Neka kršenja mjera samoizolacije ipak se ne osude i sudskim putem. Pokazuje to i primjer nedavne presude zagrebačkog suda.

Prema njoj je 62-godišnji diplomirani ekonomist M.P. oslobođen krivnje da se ogriješio o čl. 76. toč.1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Poduzetnik se prisjetio okolnosti kad je tijekom mjera samoizolacije, 6. svibnja 2020. izašao iz svog doma na Svetom Duhu.

“Ne smatram se krivim. Točno je da toga dana nisam poštovao naređenu mjeru samoizolacije u svome domu već sam otišao u šetnju. Bio sam na nordijskom hodanju iznad kuće, u šumi, i to iz zdravstvenih razloga. Naime, imam ugrađena četiri stenta u nogama i dva na srcu te su mi liječnici dali preporuku i obvezu da svaki dan moram najmanje 60 minuta hodati kako ne bih ugrozio svoje zdravstveno stanje. I zato se ne osjećam krivim za ovaj prekršaj jer, iskreno, nisam nikoga svjesno ugrozio”, rekao je u sudnici poduzetnik.


Sud je iz medicinske dokumentacije i liječničke potvrde vidio da je morao napraviti prekršaj, piše Jutarnji.

“Iz svega priloženog je razvidno da je po mišljenju liječnika okrivljenik morao napraviti prekršaj iz zdravstvenih razloga i stoga ga je sud oslobodio krivnje jer postoje okolnosti koje krivnju isključuju”, zaključio je sud na čiju odluku Državni inspektorat ima pravo žalbe.

Komentari