ZAGREBAČKI PLAVCI NA PEDALAMA: Od sada će ih još više gradom patrolirati na biciklima

Pilot-projekt pokrenuli su Policijiska uprava zagrebačka i Grad Zagreb, a cilj je jačanje povjerenja policije i građana kroz neposredan kontakt. 

Jučer se na Trgu bana Jelačića održala primopredaja bicikala, koju su u sklopu Europskog biciklističkog izazova – Cycling 365 primile pet zagrebačkih policijskih postaja. Tako se nastavlja rad na pilot projektu biciklističke ophodnje grada, a pokrenut je kako bi se povećala prisutnost i mobilnost policijskih službenika, a jedan od ciljeva je i jačanje povjerenja između građana i policije kroz neposredniji kontakt.

Dosadašnja iskustva policijskih službenika iz četiri policijske postaje u Gradu i Zagrebačkoj županiji u kojima se pilot-projekt provodi od 2014. godine pokazuju pozitivne rezultate koji se direktno odnose na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije kao i veću nazočnost policije na javnim površinama. Ovakvim načinom rada policije promovira se lokalna zajednica, biciklizam, zdrav način života, a ujedno i očuvanje okoliša.

Kako je u projektu Europski biciklistički izazov jedan od ciljeva svakodnevno korištenje bicikla u kretanju gradom i smanjenje prisutnosti CO2 u gradovima, policija također kroz ovaj pilot-projekt podržava taj cilj te u svoje redove uvodi policijske službenike na biciklima.


Komentari