Zagrebački penzioneri dobivaju božićnicu: Za taj iznos mogu kupiti jednu puricu i malo krumpira

Photo: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Grad Zagreb je objavio kako i ove godine isplaćuje božićnicu svojim umirovljenicima, uz standardnu pomoć koju isplaćuje tijekom prosinca.

Pomoć umirovljenicima za mjesec prosinac 2021. i božićnica u iznosu od 100,00 kn isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte. Iz Grada poručuju da će se umirovljenicima koji imaju tekuće račune pomoć i božićnica isplatiti u srijedu 15.12., dok će u Poštu morati oni koji nemaju račune, i to 17.12. Oni koji isplatu nisu primili na kućnu adresu moći će ju podići u Pošti i to deset dana od početka isplate.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kn mjesečno, piše u priopćenju grada.

Pomoć od grada

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine: prvoj skupini pripadaju umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kn mjesečno. Drugoj skupini pripadaju onim kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200,00 kn mjesečno. Trećoj skupini  pripadaju umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.700,00 kn mjesečno.

Umirovljenici iz prve skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći, mjesečno, umirovljenici iz druge skupine na 300,00 kn pomoći mjesečno, a umirovljenici treće skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Iz Grada, također, podsjećaju da nakon navedenih rokova, ne postoji mogućnost retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Komentari