Zagrebački Most – ovci upozoravaju: ‘Ovo su bombe diljem Zagreba!’

FOTO: Facebook / Most nezavisnih lista - Zagreb

Glomazni otpad u Zagrebu prizor je na koji građani često ukazuju. Problem s gospodarenjem otpadom traje već duže vrijeme i čini se kako nekada nema rješenja na vidiku.

Na problem s otpadom ukazao je i gradski Most nezavisnih lista koji na svojim službenim Facebook stranicama objavio sliku glomaznog otpada u Botincu. Uz kontenjere za papir i staklo, često građani odlažu i glomazni otpad te se stvara ružan prizor.

U svojoj objavi, Most naglašava kako je najveći problem loša organizacija prikupljanja glomaznog otpada koji uzrokuju ovakva divlja odlagališta.

‘Hrpa glomaznog otpada, uz pridruženi mali komunalni otpad, ukrašava ovaj ugao u Botincu barem od rujna. Lijepa poruka odraslih za djecu koja ovuda svakodnevno prolaze na putu za školu.

Nažalost, radi se o svakodnevnom zagrebačkom prizoru divljih odlagališta koja se redovito stvaraju uz kontejnere namijenjene papiru i staklu. Tako su prvi stidljivi pokušaji organizacije odvajanja barem ova dva jednostavna materijala u potpunosti propali – i zbog neredovitog pražnjenja kontejnera i zbog loše organizacije prikupljanja glomaznog otpada.

Naime, svatko ima pravo pozvati Čistoću radi odvoza glomaznog otpada, ali prema točno utvrđenom rasporedu po gradskim četvrtima. Novi Zagreb Zapad bio je na rasporedu od 15. svibnja do 15. lipnja 2017. Prije i nakon tog razdoblja ovakav se otpad može ostaviti u jednom od gradskih reciklažnih dvorišta.

Sveukupno, radi se o nezadovoljavajućem gospodarenju otpadom u glavnom gradu koji još uvijek čeka, kao što smo već ukazivali, na izradu Plana gospodarenja otpadom.

Pozivamo sve da u komentarima objave slike sličnih prizora s napomenom gdje se hrpe nalaze.’

 


Komentari