ZAGREBAČKI LIJEČNIK PROPISUJE IVERMEKTIN ZA LIJEČENJE COVIDA To je na razini kriminala!

foto:pexels,artem-podrez

Prema saznanjima Tportala, zagrebački liječnik Aleksandar Soltyšik svojim pacijentima prepisuje, Ivermektin – lijek koji se inače propisuje konjima za rješavanje parazita i nametnika. Iako Ivermektin nikada nije odobren za primjenu kod ljudi prilikom liječenja covid-a, već u nekim drugim terrapijskim postupcima, popularizirali su ga protivnici cijepljenja kao lijek za liječenje koronavirusa.

“Da, propisujem svojim pacijentima terapiju ivermektinom. Magistralni lijek je individualiziran i namijenjen točno određenom pacijentu. Na receptu za njega ne navodi se za što je lijek, pišu ime pacijenta, liječnika koji ga je izdao i propisana doza. Ivermektin je stari lijek koji svoju primjenu u humanoj medicini ima preko 40 godina u mnogim zemljama, ali ne i u Hrvatskoj”, kažao je Soltyšik za Tportal.

“Terapija traje pet dana, a količina ovisi o kilaži svake pojedine osobe. U kombinaciji s antibioticima, cinkom i vitaminima C i B može biti koristan”, kaže Soltyšik za tportal koji dodaje da je i sam prebolio koronu”.

Upitali su novinari i Soltyšika je li imao problema zbog propisivanja lijeka s obzirom na to da iz nadležnog ministarstva navode da je primjena lijeka moguća samo u kontroliranim eksperimentalnim uvjetima kliničkih ispitivanja i da ne može biti dio standardne skrbi, odgovorio je negativno.

Podsjetimo, i imunulog Srećko Saldoljev, ujedno i bivši šef Imunološkog zavoda, pratiteljima na facebooku podijelio je “tajnu” kako koristiti veterinarski ivermektin u prašku za liječenje covida.

Na Facebooku je savjetovao da se izbjegavaju neke domaće ljekarne koje “pljačkaju narod jer tri tablete naplaćuju 550 kuna” i podijelio savjet kako iskoristiti ivermektin u prašku za veterinarsku upotrebu.

Šefica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) Nataša Ban Toskić rekla je za Tportalu da nije čula za slučajeve propisivanja ivermektina.

“Ako je točno da netko propisuje taj lijek da bi ga pacijent mogao koristiti za liječenje covida, onda je to razina kriminala kojim se trebaju pozabaviti institucije od inspekcije, preko policije, do pravosuđa. To je lijek za životinje, nikada nisam dobila preporuku za upotrebu tog lijeka kod ljudi”, istaknula je Ban Toskić.

Komentari