ZAGREBAČKI LIJEČNICI UPISALI OGROMAN USPJEH: Prvi put u Hrvatskoj napravili nevjerojatan zahvat!

Foto: KBC Sestre Milosrdnice

Još jedan veliki uspjeh upisali su zagrebački liječnici, ovog puta iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Naime, na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice prvi put u Hrvatskoj uspješno su izvedeni zahvati perkutanih ablacija i biopsija tumora na onkološkim pacijentima uz korištenje najnovije tehnologije robotske ruke

Foto: KBC Sestre Milosrdnice

”Umjetna inteligencija uz asistenciju Micromate robotske ruke postavljene na CT uređaj omogućava da se sonda za toplinsko uništavanje tumora nakon početnog snimanja precizno pozicionira u tijelo. To predstavlja značajnu pomoć za preciznu navigaciju i do najteže dostupnih ili teško vidljivih, malih tumora uz značajno manju količinu zračenja za pacijenta”, kažu iz KBC-a Sestre Milosrdnice.

Foto: KBC Sestre Milosrdnice

Dodaju da sve to ujedno i ubrzava samu proceduru zahvata, a navedeni sustav robotske ruke onkološki odjeli u svijetu koriste posljednje tri godine.

“Prepoznat kao centar izvrsnosti u minimalno invazivnom liječenju onkoloških pacijenata u ovom dijelu Europe, Odjelu intervencijske radiologije KBC-a Sestre milosrdnice osigurana je ova tehnologija kako bi se isprobale sve mogućnosti i prednosti ovog sustava koji se planira u budućnosti koristiti kod većine onkoloških pacijenata”, priopćili su iz bolnice ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. sc. Davor Vagić te dr. sc. Luka Novosel, subspecijalist intervencijske radiologije.


Komentari