ZAGREBAČKI KRIMINALNI DUO: Kakav otac, takav sin!

FOTO: PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je osumnjičeni, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga marihuana, a koju je skrivao i prepakiravao u kući u Gajnicama. Naime, policijski su službenici u ponedjeljak, 20. svibnja, na Karlovačkoj cesti zatekli osumnjičenog, a on im je dragovoljno izručio ruksak u kojem je bilo 1062 grama konoplje tipa droga marihuana, a koja je bila pakirana u dva prozirna paketa.

FOTO; PUZ

Pretragom kuće u Gajnicama policijski službenici su pronašli digitalnu vagu s tragovima marihuane i prozirnu vrećicu, također s tragovima droge. Količina i način pakiranja droge te digitalna vaga nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju. Uz vage, policijski službenici su pronašli i tri pištolja i jednu poluautomatsku pušku te 542 komada pištoljskog i puščanog streljiva, a koje je vlasništvo njegovog 52-godišnjeg oca.

FOTO: PUZ

Zbog nepridržavanja odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 52-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog držanja jednog pištolja bez odobrenja, kao i zbog pola streljiva, biti će ponijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 19-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari

loading...
-->