Zagrebački klub doživio krah: ‘Umrli smo zbog mjera Stožera!’ Predstavnik ugostitelja ljutit: ‘Nikome ne ide dobro’

FOTO: Facebook/Bung Bunga

Kad je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u ožujku proglasio lockdown i zatvorio sve ugostiteljske objekte nitko nije smatrao da će se stanje nakon osam mjeseci biti puno gore.

Početkom svibnja radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije “Barovi”, kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i slično bilo je od dva ujutro, a tijekom kolovoza stožer je donio odluku kako se radno vrijeme smanjuje do ponoći. Stožer je danas donio odluku kako je radno vrijeme caffe barova do 22 sata, a noćni klubovi su ponovno zatvoreni.

Predsjednik sekcije klubovi pri Nacionalnom udruženju ugostitelja Ivan Bušljeta već je i prije naglašavao kako 90 posto klubova ne radi otkako im je radno vrijeme skraćeno do ponoći, a sad se ponovno svi klubovi ‘stavljaju’ pod ključ.

Objavljuje Bunga Bunga Club, ZagrebPetak, 27. prosinca 2019.

 

Zbog pandemije zagrebački klub “Bunga, Bunga” na Trešnjevci odlučio je zatvoriti svoja vrata. Naglasili su kako više neće postojati.

“Zatvorili smo klub radi mjera koje je stožer to jest Vlada donijela vezano za Covid-19. Mjere su bile takvog tipa koji nama nije omogućio rad. Zatvorili smo klub 15. ožujka i držali se mjera, Vlada kao takva nije našla sluha niti volje da na pomogne da premostimo financijske gubitke koji su se samo gomilali i to je dovelo do toga da je skoro 30 ljudi ostalo bez posla”, rekli su za Zagreb.info iz zagrebačkog kluba.

Ističu nam kako su “umrli smo od posljedica Covida-19 odnosno od mjera stožera”.  Zahvalili su se svima koji su godinama bili dio njihove priče te su se s njima provodili i zabavljali.

PAŽNJA❗️PAŽNJA❗️PAŽNJA❗️
Dragi naši !
Sa velikom žalošću moramo vas obavijestiti da se Bunga Club na trenutnoj lokaciji…

Objavljuje Bunga Bunga Club, ZagrebČetvrtak, 19. studenoga 2020.

 

“U svakom slučaju svima vam hvala, faliti ćete nam!”, poručili su. Njihova objava izazvala je niz reakcija.

“Jedan od najdugovječnijih zagrebačkih klubova odlazi u prijevremenu mirovinu”, “Nadam se da ste zahvalili našem ‘cijenjenom’ stožeru na ovome. Niste prvi, a ni zadnji nažalost”, “Zbogom lijepim uspomenama”, samo su neki od komentara na objavu kluba.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Cijelu situaciju komentirao nam je i predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

“Klubovi ovako više uopće ne mogu. Kako da rade? Pa nema šanse. To je apsolutna prevara. Država ih je zatvorila da ne bi bila dužna platiti potpore radnicima. Vlasnici noćnih klubova nam se stalno žale, u šoku su. Nikome ne ide dobro. Određeni klubovi ne pridržavaju se mjera, pa su dobili kazne. Dosta klubova radi ilegalno, oni su nelojalna konkurencija koju što prije treba zatvoriti i kazniti”, ističe nam Medak.

Šef nacionalnog stožera Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije ipak tvrdi da je predviđena financijska naknada za noćne klubove i svima kojima je sad zabranjen rad.

“I sad ima određenih financijskih naknada od strane vlade, o tome će se razgovarati na vladi. I sada su oni korisnici određenih programa Vlade”, kaže Božinović.

Komentari