ZAGREBAČKI KIRURZI NAJRADIŠNIJI: U tri mjeseca napravili posao vrijedan tri milijuna kuna!

pixabay.com

Više od tri milijuna kuna vrijedan posao tijekom tri mjeseca u svojim su bolnicama obavili poznati kirurzi, prof. dr. Stipislav Jadrijević i prim. dr. Branislav Kocman iz zagrebačkog Merkura koji su, prema analizi Ministarstva zdravlja najradišniji liječnici u hrvatskim bolnicama.

Rezultat je to, uvjetno rečeno, liste najvrednijih liječnika ministra zdravlja Siniše Varge koji je više puta isticao da će u zdravstvo uvesti nagrađivanje najboljih te da mjeri rad svakog liječnika.

Nakon tromjesečnog praćenja rada liječnika, Varga raspolaže listom najučinkovitijih koje će, kako je najavio, stimulirati. No, da bi rečeno i učinio ministar prvo mora dobiti tumačenje Ministarstva financija o formalnom načinu na koji će uvesti novčanu stimulaciju u zdravstveni sustav i isplatiti je pojedinim liječnicima. Stoga će ti vrsni kirurzi iz Merkura, kao i ostali s Vargine liste, pričekati neko vrijeme dok im na račun ne sjedne zasluženi novac. Dotad će dobiti svečanu plaketu i deset tisuća kuna namijenjenih za edukaciju, a novčane stimulacije, ukoliko, naravno, ostanu jednako učinkoviti radnici, pričekat će “amen” ministra Lalovca, piše Večernji.

Komentari