Zagrebački HSS predložio Milan Bandiću projekt “Dubravkin put- STAZA ZDRAVLJA”

Foto: PR

Danas je Zagrebački HSS-a uputio gradonačelniku prijedlog projekta Dubravkin put – STAZA ZDRAVLJA, priopćenje pročitajte niže u cijelosti:

“Dubravkin put – STAZA ZDRAVLJA je zamišljen kao edukativno-zdravstvena staza te da cijelom dužinom Dubravkina puta budu sa strane postavljeni edukativni panoi sa savjetima vezanim uz važnost kretanja, savjetima o količini trajanja tjelesne aktivnosti, oznake duljine staze i aparatima za mogućnost mjerenja tlaka i šećera.

Smatramo da je lokacija Dubravkin put odlična lokacija jer je u samom centru Zagreba i svojim prirodnim obilježjima izvrsno se uklapa u predivno mjesto za rekreaciju i uživanje u prirodi.

 Postavljanjem ovakve rekreativno –edukativne staze zdravlja poboljšalo bi  se turistička ponuda grada Zagreba sa jedne strane, dok bi sa druge strane boljim informiranjem, educiranjem i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života podigla kvaliteta i životni vijek zagrepčana.

Obzirom da su ovakve staze uobičajene u velikim europskim gradovima smatramo da bi bilo nužno da i grad Zagreb dobije jednu ovakvu stazu.

Važno je naglasiti da grad Zagreb ovakva staza ne bi koštala ništa, jer Hrvatski zavod za javno zdravstvo ima osiguran novac iz europskih fondova za ovakvu stazu (iznos od 50 000 kn). Na gradonačelniku i na resornim uredima je samo da ubrzaju proceduru postavljanja ovakve staze.”


Komentari