Zagrebački HNS brutalno opleo po načinu na koji se održava jedna od najvažnijih sportskih lokacija u gradu

Foto: Dražen Komar

Zagrebački sektor stranke HNS medijima je poslao priopćenje u kojem gradu Zagrebu predbacuju način na koji se održava Jarun.

”Na Jarunu veslači više ne mogu normalno trenirati, umjesto priprema za nove sportske uspjehe skupljaju lopoče! 

Nakon što je gradski zastupnik i predsjednik HNS-a Zagreba Tomislav Stojak prije dva mjeseca zastupničkim pitanjem od gradonačelnika zatražio da se poduzmu hitne aktivnosti na uređenju Jaruna, pogotovo na čišćenju jezera od lopoča kako bi ga sportaši i građani mogli nesmetano koristiti, stanje se nije nimalo popravilo!

Dapače, da je stanje jezera, uključujući i veslačku stazu i više nego alarmantno, dokazuju i najnovije informacije da više niti veslači ne mogu normalno trenirati na stazi na Jarunu radi lopoča i potpuno neadekvatnih uvjeta! Umjesto priprema za nove sportske uspjehe skupljaju lopoče! 

Još jedanput pozivamo odgovorne u gradu da se konačno pokrenu, počnu ozbiljno raditi svoj posao i naprave plan uređenja sanacije jezera i čitavog prostora Jaruna, kako bi on konačno opet postao pravi rekreacijski i sportski centar Zagreba!


Ne može Bundek nadomjestiti Jarun, a gradonačelnika pozivamo da pokuša zamisliti kako se lijepo mogao urediti čitav RSC Jarun da je barem dio od 15-ak milijuna kuna ulupanih u grandiozno propali projekt Ljeto na Savi uložen u sanaciju i uređenje Jaruna!”, rekli su.

Komentari

loading...