Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti: Dani prevencije kriminaliteta

HUMS

Dani prevencije kriminaliteta.

Prvog međunarodni “Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti 2015. – Dani prevencije kriminaliteta” održati će se 12. i 13. studenog u velikoj kino dvorani Ministarstva gospodarstva, a glavni slogan je “Stop vandalskim grafitima”. Organizator je Hrvatska Udruga Menadžera Sigurnosti, a glavni pokrovitelj je gradonačelnik Milan Bandić.

S platformom urbane sigurnosti korak bliže smo izgradnji još sigurnijih, naprednijih, pravednijih i održivim zajednicama 21. stoljeća. Sudionici foruma dobiti će informacije o suvremenim strategijama-politikama urbane sigurnosti odnosno prevencije kriminaliteta koje osiguravaju bolju zaštitu lokalne zajednice. Upoznati će se s načinima izrade održivih strategija urbane sigurnosti.

Zašto Dani prevencije kriminaliteta?!

“U današnjem, suvremenom, društvu kvaliteta života može biti izloženo mnogim rizicima i različitim vrstama ugroze. Upravo iz tog razloga prevencija zauzima sve značajnije mjesto u ponašanju svakog pojedinca, ali i u aktivnostima te strategijama koje se poduzimaju okviru zajednica, od lokalnih, nacionalnih do međunarodnih. U tome kontekstu, prevencija kriminaliteta postala je značajno pitanje, kroz koje se može unaprijediti kvaliteta života i rada i pojedinaca i zajednica.

S druge pak strane, valja istaknuti kako nas dosadašnje bavljenje prevencijom upozorava da napori koje činimo u tom smislu ne moraju nužno donositi pozitivne i očekivane rezultate. Iz toga razloga, razvio se i pristup „prevencija utemeljene na dokazano učinkovitoj praksi“, koji i mi želimo promovirati. Dani prevencije kriminaliteta žele omogućiti svim zainteresiranim dionicima da se upoznaju s aktualnom praksom u Hrvatskoj, pružajući priliku svima onima koji provode učinkovite projekte/intervencije ili strategije, da prezentiraju svoj rad pred stručnom javnošću.”, poručili su organizatori.

Kao posebne goste najavili su dr. Kerstin Dressel, sa SINE-Instituta iz Münchena, koja će predstaviti Europsku On-line platformu za upravljanje grafitima i gospodina Franza Kratzera, glavnog gradskog koordinatora za upravljanje grafitima u Beču koji će predstaviti bečki model upravljanja grafitima.


Komentari