ZAGREBAČKI DRAGULJ DOBIT ĆE NOVO RUHO: Napokon završava obnova ljetnog kina Tuškanac

Facebook

Ljetno kino Tuškanac u novom ruhu.

Završavaju radovi na nekoć zapušteno, pa ponovno obnovljenom kinu koje datira još u 1954. godinu. Ova, mnogim Zagrepčanima omiljena destinacija u ljetnim mjesecima – ljetna pozornica Tuškanac uskoro će dobiti novu vizuru. Temeljita obnova ljetne pozornice i kina na Tuškancu, koja je započela prije nekoliko godina, konačno ulazi u završnu fazu, piše mreža tv.

“Prije par godina uređen je prostor pozornice, platno i amfiteatar. Sljedeća faza je izgradnja pratećih objekta, a na kraju ćemo urediti šetnice oko ljetne pozornice”, kazao je Zdravko Krasić, autor projekta obnove.

Radovi na obnovi ljetne pozornice provodili su se u etapama, a vrijednost završne faze iznosi oko 2 i pol milijuna kuna.

Rekonstrukcija ljetne pozornice Tuškanac započela je 2010. godine s ciljem stavljanja u upotrebu izuzetno atraktivnog prostora u samom središtu grada, pogodnog za održavanje raznih kulturnih događanja. A uređenje se obavlja po ideji arhitekta Kazimira Ostrogovića koji je osmislio projekt još u pedesetima.


Komentari