Zagrebački autobusni kolodvor pretvara se u ruglo: Djeluje devastirano, a smrad je nepodnošljiv

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Autobusni kolodvor u Zagrebu pojedinim je turistima, kao i domaćim putnicima, prvo što ugledaju kada dođu u hrvatsku metropolu, no prvo što primijete jest zapuštenost velike zgrade koja je sadašnji izgled poprimila 1987. godine.

Kako piše Net.hr, zagrebački se autobusni kolodvor pretvorio u ruglo gdje putnici s neugodom nestrpljivo čekaju prijevoz. Putnici skreću pažnju na radnike koji u čekaonici usred zime dok se prostorije griju, farbaju željezna pročelja. Osim toga, na vratima perona 204 razbijeno je staklo što znači da osim što se hladnoća tako širi čekaonicom tijekom zime, vrata je nemoguće zatvoriti. No, to nisu jedini problemi koji muče autobusni kolodvor jer nisu zadovoljni ni putnici, a oni oni koji ondje zbog posla svakodnevno borave.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Još prije ulaza u čekaonicu osjeti se miris boje kojom se farba metalna konstrukcija unutar kolodvora. Na radove se bacilo nekoliko majstora pa su tako neki nanosili plavu, a drugi narančastu boju ne bi li malo revitalizirali prostor. Ljudi koji tamo rade tvrde da krov na kolodvoru već godinama prokišnjava te da se oko toga ne poduzima ništa pa nije jasno čemu sada ovi “kozmetički zahvati” poput farbanja kada bi se prvo trebao barem obnoviti krov.

Putnici tvrde da postoje brojne konkretne stvari koje bi se trebale popraviti pa tako nabraja da bi se novac trebao uložiti u hlađenje i grijanje. Ne postoji klima u čekaonici i kada se lim i staklo ugriju ondje bude pravi pakao. S druge strane, kolodvor se zimi preslabo grije jer radijatori su mlaki.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

“Osim toga, velik problem kolodvora je što ovdje žive golubovi. To se sada razvila posebna vrsta gradskog goluba koja se doslovno ovdje rodi i umire jer se kroz godine taj golub adaptirao na sve uvjete života na kolodvoru. Njihova gnijezda nalaze se tu na konstrukciji. Oni žive u čekaonici i naviknuti su na ljude i jedu mrvice s poda. Pogledajte koliko je golubljeg izmeta na stupovima”, komentiraju putnici.

U tvrtci Autobusni kolodvor tvrde da su svjesni manjkavosti zgrade koja je već stara i u mnogo čemu dotrajala. Zbog toga, kažu, planiraju veću rekonstrukciju cijelog objekta za koju će pokušati dobiti sredstva iz EU fondova pa taj natječaj očekuju početkom 2020. godine. Kada je riječ o smradu farbe koji se širi čekaonicom i cijelim prostorom, kažu da se farba unutrašnjost čekaonice i da se provjetrava koliko je god to moguće. Ipak, ističu da nisu zaprimili prigovore da je stanje zbog smrada boje nepodnošljivo i da putnici ne mogu izdržati, no da će provjeriti može li se prostor bolje izračiti.

“Naime, kako je održavanje zgrade zbog navedenih razloga skupo, a priprema se veća obnova, trenutno se obavljaju radovi koji služe održavanju funkcionalnosti postojećeg stanja. Veći dio krova zgrade već je saniran, a manji dio koji je ostao bit će se saniran unutar planirane rekonstrukcije. Izlazi na peron su također u planu investicija, pa će biti popravljen i izlaz na peron 204. Problem golubova je problem cijelog Grada Zagreba, imali smo u više navrata angažirane vanjske tvrtke, postavljene su i različitite vrste zaštita, koje i danas stoje, ali nažalost bezuspješno. Svjesni smo tog problema i s njime se borimo unutar okvira dozvoljenih sredstava. Unutrašnjost čekaonice se tijekom zimskog razdoblja grije cijelo vrijeme, zbog komocije naših korisnika, jer kolodvor rad svaki dan od 00-24 sata”, rekla je pomoćnica voditelja Podružnice za prave i opće poslove Ivana Šestić Trohar.


Komentari