ZAGREBAČKE BOLNICE U TOTALNOM RASULU Novinara ‘vozali’ od Vinogradske do Rebra, anesteziolog ‘glumi’ sestru kirurgu…

Pinterest / Ilustracija

Novinar Z1 televizije Marijan Opačak se na Facebooku požalio kako su ga ‘izvozali’ po bolnicama u Zagrebu. U dvije objave ukazao je na probleme zdravstvenog sustava.

“Doktorica mi da uputnicu za Opću kirurgiju. Nije ništa ozbiljno, ali bolje danas nego sutra jel. Kaže odi na pregled, odem. Čekam, unose ljude, reko njima je gore, njih nose ja ću pričekat, neću kucati kao oni sta se ubace preko reda s rečenicom samo da nešto… Dođem na red, medicinska sestra pogleda uputnicu i fino me, ljubazno, toliko ljubazno da sam se prepao, odvede do doktora. Doktor pogleda kaže ajde ti u Vinogradsku, tamo će to super sredit. Ja u Vinogradsku momčina na šalteru, zajebant neki, uputi me u ordinaciju.

Nakon deset minuta potrage po mraku, jer u bolničkom dvorištu nema svjetla, valjda neka zelena politika, štede, šta li, jedva nekako uspijem naći odjel pa ordinaciju. Vidim oko mene ljudi polomljeni, neki u kolicima, neki leže. Reko njima je gore pričekati ću. Kad eto medicinski neki, nešto, obučen kao oni što propovijedaju kraj svijeta na ulicama Amerike, prepotentno i bezobrazno, onako baš s visoka, iako je niži cca 20 cm od mene, zatraži uputnicu. Ona maska koju nosi oko njuške, bolje je dane vidjela za vrijeme Trumanove administracije, a o higijeni dotičnog da ne govorim. I pogleda uputnicu i počne se izderavat da sam ja iz Novog Zagreba i da idem na Rebro da sta sam ja tu došao. I samo nek mi sad netko kaže kako ne trebamo privatno zdravstveno. Ili da ga malo plaćamo”, napisao je Opačak.

Zatim je nastavio prepričavati svoju agoniju s bolnicama i liječnicima.

“Da nastavim Odiseju po bolnicama koju sam započeo sinoć. Naposljetku dođem na Rebro, a tamo stotine na hitnom prijemu. Klinci sa slomljenim rukama, zamotanim glavama, starci u kolicima, krevetima, medicinska ekipa nekako hendla sve. Ne ide sve ko podmazano, ali ide, kreće se. Čekao sam cca 45 minuta. Uđem kod doktora, a on pada s nogu. Hendla mene, priča s kolegom oko nekog drugog pacijenta, šalje trećeg na odjel, četvrtog na rendgen. Svaka čast, ja toliko narudžbi ko konobar nisam pamtio. Uglavnom, odem do anesteziologa, treba me prije operacije drogirat i onda meni totalni šok. Nema medicinske sestre ili tehničara da im pomaže samo njih dva. Anesteziolog će poslužit ko sestra kirurgu i obrnuto.

Kažu malo korona učinila svoje, malo to što ih toliko kronično fali pa onda si uskaču. Pogotovo kad KB Dubrava ne radi pa sve padne na njih. S druge strane, dodaje kirurg, bilo bi lijepo i da nekom dođe iz guzicu u glavu da med. sestre i tehničari ne bi trebali odrađivati administrativne poslove, poslove spremača i spremačica već posao za koji su školovani. Al kako su to samo lijepi snovi.. I sad ti plaćaj porez”, piše Opačak.


Komentari