Zagrebačka zračna luka provodi potrebne mjere: Prevencija i zaštita putnika od širenja koronavirusa

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) provodi sve potrebne i usuglašene mjere zaštite putnika i zaposlenika zbog prevencije koronavirusa. MZLZ ističe kako je u stalnom kontaktu s nadležnim službama i ustanovama koje prate situaciju i daju upute za postupanje.

Što se tiče putnika, na pitanje Hine iz MZLZ-a kažu da su u zračnoj luci Franjo Tuđman za nadzor i koordinaciju svih aktivnosti i procedura u smislu prevencije koronavirusa nadležne službe granične sanitarne inspekcije koje u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) imaju potrebne informacije o dolaznim putnicima iz područja koja su pod posebnim nadzorom te sukladno tome imaju definirane protokole postupanja.

“Granična sanitarna inspekcija na zagrebačkoj zračnoj luci ima 24-satno dežurstvo, kao i medicinski tim Doma zdravlja Zagrebačke županije. Sa zračnom lukom su dogovoreni standardni postupci za prihvat putnika u dolasku, transferu, tranzitu i odlasku po kategorijama, te lokacije njihovog pregleda i mogućeg zadržavanja/izolacije, prema odluci sanitarnih inspektora”, ističu iz MZLZ-a.

Vezano uz zaposlenike u zračnoj luci, naglašavaju da su zbog prevencije i njihove zaštite nabavljene zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, koje prema potrebi koriste zaposlenici koji su u neposrednom kontaktu s putnicima.

“Služba zaštite na radu MZLZ-a u stalnom je kontaktu s nadležnim zdravstvenim ustanovama u zračnoj luci, koje prate situaciju i daju upute za postupanje”, poručuju iz MZLZ-a.


Komentari

loading...
-->