Zagrebačka žičara najskuplja je na svijetu: ‘Tako se ni lift u zgradi ne radi’

zagreb.info

“Totalna improvizacija i nepripremljenost samog projekta koja je stvarno zapanjujuća. Ja mislim da se tako lift u zgradi ne radi. Već se raspisao natječaj i krenulo se u radove, a fali više od pola milijarde kuna”, kaže predsjednik Kluba lijevog bloka Tomislav Tomašević u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, piše dnevnik.hr.

Na Skupštini je odobreno to da se zbog nastavka izgradnje žičare ZET zaduži za 537 milijuna kuna, a tome se mora pridodati i više od 112 milijuna kuna koliko će iznositi kamata za taj veliki kredit.  Tvrde kako ovo zaduženje možda i ne bi bilo sporno kada ZET ne bi opstajao zbog gradskih subvencija.

“Pri tom nitko ne zna što je u tom kreditu, donja stanica, samo žičara, i donja i gornja stanica ili rekonstrukcija sve infrastrukture. Dakle, sve je obavijeno velom tajne”, kaže Anka Mrak Taritaš, čelnica GLAS-a.

“Bojim se da to dovodi u pitanje i opstojnost ZET-a kao javnog prijevoznika Zagreba, bojim se da će to dovesti u vrlo skoroj budućnosti i do poskupljenja javnog prijevoza u Zagrebu”, uvjeren je Tomislav Stojak, HNS-ov gradski zastupnik.

U njemu svojstvenom stilu, gradonačelnik je na njihove izjave odgovorio sarkazmom.


“Virtualni demokrate i graditelji. Virtualni Marmont splitski ili virtualni tu Veco Holjevac”, poručuje Bandić.

Oporba se pak brine koliko će još koštati izgradnja žičare, a povuklo se i aktualno pitanje međupostaje Brestovac.

“Koja se nadovezuje na ovu situaciju u bolnici Srebrnjak, na smjenu ravnatelja, jer dakle bolnica Srebrnjak upravlja s 80 tisuća kvadrata zemljišta na tom području”,  rekao je za spomenuti portal Renato Petek.

 

Komentari

loading...
-->