Zagrebačka tržnica vraćena na Dolac

zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednicom uprave Holdinga Anom Stojić Deban i direktorom Zagrebačkih cesta Antom Todorićem, obišao je tržnicu Dolac nakon obnove gornje plohe.

“Ovo je prva faza uređenja Dolca, vanjska fasada. Od druge i treće faze uređenja nismo odustali. Spustit ćemo Dolac na -4 etažu na kojoj će biti parkiralište i bit će to početak uređenja središnje tržnice i trga europske metropole”, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao je da bi se do kraja sljedeće godine trebala završiti prostorna i planska dokumentacija, a 2017. započeti s uređenjem. Kako je objasnio direktor Zagrebačkih cesta, Todorić, na površini od 4000 m2 stavljen je novi asfaltni sloj. “Većina radova je obavljena ručno, jer nismo mogli raditi s teškom mehanizacijom i strojevima”.

“Ovom sanacijom željeli smo uljepšati Tržnicu koja je i turistička atrakcija, da skupa sa suncobranima sa šestinskim motivima bude oglednica grada“, istaknula je  predsjednica Uprave Ana Stojić Deban. Za vrijeme radova, na zadovoljstvo građana i brojnih turista, tržnica se privremeno vratila na Trg bana Josipa Jelačića gdje je, nakon prostora ispred Katedrale, funkcionirala potkraj 19. stoljeća sve do preseljenja na Dolac 1930. godine.

Komentari

loading...