Zagrebačka škola skratila nastavu, ali ne zbog štrajka: Učenici su otišli na misu

FOTO: Facebook / OŠ Markuševac

Već dva tjedna traje prosvjed prosvjetnih radnika, učitelja i nastavnika a kraj štrajka se još ne vidi na vidiku. Zasad ne popušta niti jedna strana, ni sindikati koji žele usklađivanje koeficijenata, a niti Vlada koja je ne želi dati još novca iz državnog proračuna.

Ako se sve nastavi i iza blagdana Svih svetih pitanja je kako će izgledati i koliko će trajati sama školska godina. Sutra će se štrajk ponovno odvijati u školama u Zagrebu. Učenici će tako izgubiti i četvrti dan nastave.

To sve skupa ne brine Gordanu Horvat, ravnateljicu zagrebačke Osnovne škole Markuševec. Njeni učenici danas su imali nastavu, ali kao i da nisu jer su školski satovi skraćeni na 25 minuta, i to samo do petog sata. Nakon toga više nije bilo nastave. Trebalo je, naime, proslaviti dan markuševečke župe sv. Šimuna i Tadeja pa je u školi u 10.30 zvonilo zadnje zvono, a djeca koja su htjela, umjesto da ostanu na nastavi, otišla su na misu u 11 sati slušati propovijed i crkvena zvona. Oni koji nisu htjeli, mogli su otići kućama nakon kratkog školskog dana, piše Index.hr.

“Ne znam što vam je tu čudno. Proslava Dana župe je planirana i upisana u naš kalendar, za razliku od štrajka koji je neplaniran”, rekla je za Index ravnateljica škole Gordana Horvat. Dodala je i da je prošlih godina Dan župe bio nenastavan u njihovoj školi i da nema baš ništa čudno da se zbog crkvenih blagdana, koji nisu i državni, prekida nastava.

Pa čak ni kad je školska godina već više od pola tjedna u zaostatku, a djeca će propušteno vjerojatno nadoknađivati u drugoj polovici lipnja.


Komentari