Zagrebačka policija dobila brojne pohvale: Od provale do pronalaska stvari trebalo im je samo pola sata!

PU zagrebačka

Zagrebačka policija, baš kao i ostatak građana, naišla je na otegotne uvjete rada koji su rezultat potresa i epidemije, ali izgleda kako upravo tada, u tim sasvim neobičnim uvjetima, najbolje radi.

Zagrepčani, podijelite! Ivan traži jednu djevojku: ‘Tako se smijala da na drugo nisam obraćao pažnju’

Njihove poštanske pretince preplavile su poruke zahvale i podrške.

“Poštovani, ovim putem željeli bismo pohvaliti dvojicu policijskih službenika iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) na brzom djelovanju i pronalasku naših ukradenih stvari. Prilikom noćašnje provale u Stenjevcu otuđeno je više stvari. Prilikom prijave II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) da su nam stvari otuđene na mjesto događaja izašli su policijski službenici. Nakon napravljenog zapisnika kod nas i susjeda, radeći najbolje što mogu, u roku pola sata pronašli su dio naših otuđenih stvari odbačenih u šumi”, glasi jedna od poruka kojom se hvali spretnost i profesionalnost policijskih službenika koji svakodnevno čine sve kako bi Zagreb učinili što sigurnijim gradom.

Na svojim službenim stranicama, Policijska uprava zagrebačka objavila je pedesetak poruka koje su dobili u posljednja dva mjeseca, a sve one isključivo si pohvalne.

Službenici Policijske uprave zagrebačke pred sobom imaju velik zadatak mogućeg porasta kriminala sada kada su brojni stanovi prazni nakon potresa, ali izgleda kako, barem u većini slučajeva, red u gradu uspješno održavaju.

“Prije nekoliko dana moja supruga je šetala s našim dvogodišnjim unukom u Zagrebu u blizini ulice Franje Račkoga gdje je bilo parkirano osobno, patrolno, policijsko vozilo. Budući da naš unučić obožava policijska vozila i ima nekoliko maketa svih vrsta, naravno da je obilazio oko parkiranog vozila i s ogromnim zanimanjem razgledavao sve detalje.

To je uočilo troje mladih policajaca koji su sjedili u vozilu (2 policajca i 1 policajka) i SAMO ZA NJEGA uključili su malo signalna svjetla, a na 2-3 sekunde i sirenu. Sreći mog unuka nije bilo kraja i dugo je mahao i zahvaljivao policajcima u vozilu.

Ne znam, nažalost, tko su bili policajci u vozilu, rado bih im zahvalio, ali ističem ovo kao izvanredno lijepu gestu i dokaz topline i empatije vaših službenika koji obavljaju inače težak i nezahvalan posao”, još je jedan od prekrasnih komentara koje su građani uputili policajcima.


Komentari