Zagrebačka obnova: Kreće i rekonstrukcija gradskih pothodnika

Ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Rekonstrukcijom stubišta u pothodniku na Aveniji Dubrovnik u Središću počela je provedba projekta kojim se planira modernizacija 8 pješačkih pothodnika u gradu te izgradnja 6 dizala i rampi za osobe s invaliditetom. Investiciju vijednu 65 milijuna kuna trebali bi pokriti europski fondovi, piše Radio Sljeme. 

U iduće dvije godine ovim projektom trebali bi se riješti problemi trudnica, osoba s invaliditetom, teško pokretnih osoba, ali i biciklista u Novom Zagrebu, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić, s čime se složila i gradska pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić:

“Vjerujemo da će izgradnja novih rampi olakšati kretanje ne samo osobama s invaliditetom, već i trudnicama, starijima i teže pokretnim osobama. Sretni smo da su radovi počeli kako bi se ovaj veliki problem koji muči stanovnike Novog Zagreba napokon riješio.”

Želimo da pothodnici ožive jer su oni trenutno ruglo naše gradske četvrti i na istoku i na zapadu, istaknuo je predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb Istok Miljenko Arapović te iznio zabrinjavajuću statistiku:

“U proteklih nekoliko godina četriri osobe na ovom potezu su smrtno stradale, prošle godine jedna osoba na području Utrina. Ja se nadam da će izgradnja novih lifotva i uređenje pothodnika potaknuti naše sugrađane da ih koriste.”

Završetak radova na konkretnom pothodniku na Aveniji Dubrovnik u Središću očekuje se na proljeće, dok bi cjelokupni projekt trebao biti gotov do 2021. godine.


Komentari