Zagrebačka klinika za infektivne bolesti dobiva 3 milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u utorak je Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, mimo limita, odobrio dodatna sredstva u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna za sprječavanje širenja koronavirusa, prenosi N1.

“Zbog izvanredne situacije uslijed pojave koronavirusa (2019nCov), donesena je odluka o utvrđivanju dodatnih sredstava s ciljem poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa na području Republike Hrvatske.

HZZO je Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ za razdoblje od 1. veljače do 31. ožujka 2020. godine odobrio dodatna sredstva u mjesečnom iznosu od 1.500.000,00 kuna.

Dodatna sredstva osiguravaju se za potrebe povećanja službe pripravnosti i prekovremenih sati zdravstvenih djelatnika te za pripreme zaliha potrošnog materijala i zaštitne opreme, reagencija za testiranje te dodatne potrebne opreme u cilju poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa (2019nCov) na području Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Dodijeljeni mjesečni iznosi za veljaču i ožujak ne uračunavaju se u mjesečni maksimalni iznos novčanih sredstava (limite)”, piše u priopćenju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.


Komentari