POPISALI SMO (TRENUTNO) NABOLJE OD ZAGREBA: Ova mjesta i događanja pravi su hit ove sezone (FOTO)

Facebook/Cest is the best

Glavni grad Hrvatske danas slavi svoj dan, a evo što sve nudi domaćinima, ali i turistima! 

Dan grada Zagreba uz  pripadajuće koncerte, svečanosti i bojna događanja šalje sliku jednog pozitivnog okruženja, slavlja i veselja. Žitelji ovog grada složit će se kako se Zagreb ima čime ponositi, bez obzira na probleme koji su neizostavni dio života u bilo kojem kraju. Prekrasan, poseban i sve zanimljiviji Zagrepčanima, ali i  stranim gostima, čemu svjedoče i podaci Turističke zajednice grada Zagreba.

“Zagreb 365 dana u godini bilježi porast u broju gostiju, turistička sezona se produžuje jer upravo zahvaljujući sve brojnijim sadržajima, turistima je zanimljiv tijekom cijele godine”, rekla nam je Darija Dragoje iz Turističke Zajednice Grada Zagreba.

Naime, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u travnju je posjetilo 82.945 posjetitelja koji su ostvarili 150.863 noćenja. U odnosu na travanj 2015. godine, ove brojke predstavljaju porast od 10 posto u dolascima i čak 22 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Bugarske, SAD-a i Njemačke.

FOTO: Sitana Omer
FOTO: Sitana Omer

Prateći interese mlade populacije, uz potencijale koje Zagreb ima kao turistička destinacija, Turistička zajednica grada Zagreba očekuje daljnji nastavak rasta zagrebačkog turizma i gospodarskog razvoja našeg grada, a kako bi vam olakšali snalaženje po gradu u nadolazećim mjesecima, popisali smo najzanimljiviju ponudu koja oduševljava starije, mlađe, domaće i na kraju – strance.

Ulični festivali i događanja

Najpoznatiji je Cest is d’Best koji oživljava grad. Na festivalu će biti održano oko 40 koncerata na pozornicama koje se nalaze na Cvjetnom i Jelačićevom trgu, na Potepuhu, Zrinjevcu i Strossmayerovom šetalištu. Iz 21 države u Zagreb dolaze perfomeri i ulični svirači, a tijekom 11 dana festivala održat će se više od 300 sati njihovih nastupa.

cest is d best
Facebook

Svjetski poznata imena dolaze na INmusic festival. Uz Skunk Anansie za nezaboravne trenutke s jedanaestog INmusic festivala pobrinut će se Florence + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, Wilco, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i mnogi drugi! INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Brojni drugi festivali i događanja očekuju građane i posjetitelje, a među njima je i Zagrebačko kulturno ljeto. Pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu.

>>> GOSTI IZ AFRIKE I JAPANA OSVAJAJU: Cest is d’Best u dva dana privukao 20 tisuća ljudi

Zagrebačka jezera

Bundek i Jarun idealne su destinacije za opuštanje, uživanje u šetnji, zelenilu, a uskoro i kupanju. Na Jarunu se očekuje već spomenuti IN music festival, a Bundek je sve do 5. lipnja središte cvjetne rapsodije. Obnovite vrt ili samo uživajte u šarolikoj ponudi Floraarta. Više od 200 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja svijeta ukrasit će Bundek i predstavit će brojne vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostale potrepštine za uređenje cvijeća i vrtova.

Bogata gastro ponuda

Zna se kako su kultna zagrebačka mjesta odavno ucrtana u kartama istinskih gurmana. Tako ni na ovom području ponude ne izostaje i doista se može pronaći za svakog po nešto. Preko ukusnih štrukli za ljubitelje lokalne kuhinje, do najboljih pizza, hamburgera i ćevapčića za ljubitelje brze hrane. Slatkoljupci će sigurno “omastiti brk” u jednoj od popularnih palačinkarnica.

>>> PALAČINKARNICE SU U ZAGREBU postale pravi hit, a sada znamo i zašto! (FOTO)

Facebook
Facebook

Za one koji se uz dobru “klopu” vole rashladiti kriglom dobrog piva tu su pivnice, poput Zlatnog mede.

Zagreb ima i odlične hostele

Hosteli su postali izrazito popularni i ako tražite zabavno mjesto za prespavati, ali i izaći. Jedan od najatraktivnijih je onaj na kotačima. Smješten je na pruzi, a napravljen je u prenamijenjenom spavaćem vagonu HŽ-a. Ova inovativna turistička ponuda oslanja se na sve veći broj turista kojima je Zagreb obvezna postaja na putu prema Jadranu.

Kultura i povijest

Ponosni smo jer naš grad uz istaknute povijesne ličnosti, pjesnike, umjetnike, vrsne intelektualce ima i građevine koje stoje kao neoskvrnuti komadić prošlosti i svojom ljepotom fasciniraju ljude iz svih krajeva svijeta. Sve ih možete obići i svaka krije jednu posebnu priču.

MARKOV TRG ZAGREBAČKI VREMEPLOV
Zagreb.hr

Legenda kaže nastao je iz brežuljka dva – Gradeca i Kaptola, a oni čine jezgru današnjeg Zagreba te njegovo povijesno središte. Još od davne 1557. godine spominje se ime Zagreb. Samo pedeset godina nakon toga utemeljeno je i Zagrebačko Sveučilište. Arhitekturi i vizuri našeg grada dive se i domaći i strani gosti. Mnogi od vas kao najprepoznatljivije simbole grada istaknuli su: katedralu, Kamenita vrata, HNK, crkva Sv. Marka, Fontane kod NSK, Zrinjevac, Manduševac, Željeznički kolodvor, Zoo vrt, Maksimirski stadion i trgove…

Brojna kazališta, kina, glazbena i kulturna događanja te iznimnu povijest ovaj grad s ponosom ulazi u još jednu turističku sezonu.

Zagreb je grad koji ima dušu, a sve ovo samo je jedan njegov mali dio koji preporučamo da istražite.

>>>VRAĆA SE ZAGREBAČKI VREMEPLOV: Atrakcija za građane i turiste koja godinama oduševljava (FOTO)

>>> POSEBAN, PREKRASAN I NAŠ: Ovih 5 fotki podsjećaju zakaj volimo Zagreb (FOTO)

>>> ZAKAJ VOLIMO ZAGREB? Popisali smo sjećanja na prve poljupce i sladolede od tri kune…


Komentari