Zagreb uvodi nove lokacije na kojima će se naplaćivati parking

Ivan Ramađa

Zbog brojnih zahtjevnih stanara uvodi se III. zona naplate parkiranja.

Grad Zagreb odlučio je uvesti III. zonu naplate parkiranja na dvije nove lokacije, a radi se o zoni Trešnjevka – Sjever, odnosno području omeđenim Hruševečkom ulicom s dijelom Stubičke ulice i Ulicom Jurja Andrassyja na sjeveru, Selskom cestom na istoku, Ulicom Matka Baštijana na jugu i Vitezićevom ulicom na zapadu, piše tportal.

Također, izvanulično parkiralište uz spojnu cestu, između ulice Prilesje kod kućnog broja 1D i Bukovačke ceste kod kućnog broja 4B, uvodi se u III. zonu naplate parkiranja zbog boljeg organiziranja prometa na toj lokaciji.

Na Dubravkinu putu, gdje je uvedena nova regulacija prometa, uvodi se naplata parkiranja svih sedam dana u tjednu od 7 do 24 sata kako bi se destimulirao dolazak vozila u novu zonu smirenog prometa u kojoj prednost trebaju imati pješaci.

U aktima gradonačelnika Milana Bandića kao razlog naplate navode se ‘brojni zahtjevi stanara’ jer se područje nalazi u neposrednoj blizini poslovnih subjekata čiji zaposlenici parkiraju vozila na tom području i tako smanjuju broj parkirališnih mjesta dostupnih stanarima.


Komentari