Zagreb suosjeća s Italijom: Bozanić poslao utješnu poruku kardinalu Gualteriju

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zbog pandemije koronavirusa u Italiji, zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić uputio je u nedjelju pismo predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Gualteriju Bassettiju, izrazivši Talijanima i Crkvi u Italiji  ljudsku i kršćansku blizinu Crkve zagrebačke.

”Mislim prije svega na bolesne, one koji su pogođeni koronavirusom i koji žive u nesigurnosti zbog i onako narušenog zdravlja. U molitvi se naročito spominjem zdravstvenog osoblja, koje velikodušno odgovara na zahtjeve ovog kriznog trenutka, kao i onih koji na različite načine nastoje pomoći osobama u nevolji i cijelom društvu”, naglasio je kardinal Josip Bozanić u poruci predsjedniku Talijanske biskupske konferencije.

Dodaje da se “Crkva zagrebačka pridružuje  velikoj molitvenoj zajednici koja svako trpljenje povjerava Bogu i u vjeri traži podršku, uzdajući se u božansku dobrotu i zaštitu”.

“Neka Blažena Djevica Marija zagovara cjelokupnu ljudsku zajednicu i potrebitima donese utjehu“, stoji u pismu koje je kardinal Bozanić uputio kardinalu Bassettiju, nadbiskupu Perugia-Città della Pieve, objavila je u nedjelju Zagrebačka nadbiskupija.


Komentari