ZAGREB se odriče 8 MILIJUNA KUNA

balkans.aljazeera.net

Gradonačelnik odustao od potraživanja, prekinuo sudske postupke protiv tvrtki koje su dužne Gradu.

Brojne tvrtke koje su bile u zakupu gradskih prostora jednostavno više ne postoje, pa je gradonačelnik Milan Bandić odlučio da se protiv tih dužnika prekinu sudski postupci i odustane od pokušaja naplate kako se Gradu ne bi stvarali dodatni troškovi.
Grad se odrekao 8 milijuna kuna potraživanja. Za mnoga od tih potraživanja bi gradskom proračunu bilo isplativije da se i ranije istih odrekao jer su plaćane odvjetničke usluge za utjerivanje dugova od tvrtki koje više uopće ne postoje, odnosno rješenjem Trgovačkog suda su izbrisane iz sudskog registra.
Najviše će gradski proračun patiti zbog nestanka tvrtke Vajda d.o.o. jer su oni za poslovni prostor na Trgu bana Jelačića ostali Gradu dužni čak 950 tisuća kuna. Slijede ga Capri d.o.o sa 770 tisuća kuna duga, Hrvatska autorska agencija sa 710 tisuća kuna duga, Librarira d.o.o sa 559 tisuća kuna, tvrtka R.P.A. d.o.o sa 384 tisuće kuna duga, tvrtka Naprijed d.d sa 302 tisuće kuna duga.
Vilva d.o.o nikada neće gradu platiti 286 tisuća kuna duga, Vjesnik – Press d.o. je ostao dužan 237 tisuća kuna, Geoizmjera d.o.o 227 tisuća kuna, a poduzeće za projektiranje Instalacija ostlo je dužno 210 tisuća kuna duga, piše dalje.com.
Sve te tvrtke su izbrisane iz sudskog registra prošle godine ili čak i ranije. Ali, zbog 200 tisuća kuna će gradski proračun ostati kraći i zbog greške svojih službenika ili odvjetnika koji su Grad zastupali jer je cijeli proces otišao u zastaru.


Komentari