ZAGREB RASTURA : Financial Times našoj metropoli dodjelio dvije odlične nagrade (FOTO)

commons.wikimedia.org

Zagreb dobio sjajna priznanja.

Vodeća publikacija Financial Timesa za biznis – fdi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko četvrto, odnosno deveto mjesto u kategorijama Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života te Južnoeuropski gradovi budućnosti.

Naime, Magazine je specijaliziran za teme koje zanimaju strane investitore, procjenjujući najperspektivnije lokacije u Europi. Predmetom istraživanja su svi gradovi i regije Europe, a podatke za istraživanje prikupljaju, obrađuju i pripremaju stručni analitičari fDi Intelligence-a pomoću fDi alata, anketa i drugih izvora.

Tekućim istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija, stoji na stranicama Zagreb.hr.

Nakon provedenih istraživanja u više kategorija dodjeljuju se nagrade Gradovi i regije budućnosti, a obzirom na rezultate za Grad Zagreb su najznačajnije ove:

Naša metropola zasjela je na 9. mjesto u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./ 2017.

Zagreb_ECRF (1)

Dok smo u kategoriji veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života – na zavidno visokom 4. mjestu u Top 10 i jedan od pobjednika za 2016. / 2017.

Zagreb_ECRF (2)

Dodjela nagrada održat će se, 15. ožujka, u 12,00 sati, u Hotelu Barriere le Majestic u Cannesu. Sudeći po gradovima među kojima se našao moramo reći kako je Zagreb ostvario zavidne pozicije.

Od hrvatskih gradova nagrađeni su još i Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu liste Top 10 mikro gradova u Europi s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja.

Tablicu ostalih europskih gradova pogledajte ovdje

 


Komentari