ZAGREB PUN PIJANIH VOZAČA: Policija oduzela 169 vozačkih i zabilježila rekordere u promilima

pixabay.com

Policija oduzela 169 vozačkih dozvola.

Od 9. do 11. rujna 2016. na području Policijske uprave zagrebačke provedena je Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 911 prometnih prekršaja, od čega je 197 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.[/box]

Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 169 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 197 vozača. Kod 23 vozača (11.7%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 54-godišnjaka koji je u nedjelju, 11. rujna u 2.30 sati, u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.51 g/kg .

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica izmjerena je kod 29-godišnjakinje koja je u subotu, 10.rujna u 4.27 sati, u Zagrebu, upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.03 g/kg.

Inače, za vrijeme akcija evidentirano je 18 vozačica (9.1%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Četiri osobe smještene su u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano sedam osoba kod kojih je test bio negativan. Od 197 prekršaja vozača s alkoholom u organizmu, evidentirano je sedam mladih vozača (3.6%)


Komentari