Zagreb podupire obrtnike: Ove godine za njih se izdvaja 12,7 milijuna kuna

Zagreb.hr

Zagrebački obrtnici mogu računati na potporu Grada.
U povodu objave Natječaja za dodjelu financijskih potpora obrtnicima Grada Zagreba,  u ponedjeljak je u Matici hrvatskih obrtnika održana konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić s predsjednicima Udruženja obrtnika grada Zagreba i Obrtničke komore Antunom Trojnarom i Mirzom Šabićem predstavili što je sve u Zagrebu glede dodjela potpora obrtnicima napravljeno te na kakve poticaje obrtnici mogu računati ubuduće.

Prvi projekt je pokrenut davne 2000. i sve do sada aktivno potičemo rast i razvoj maloga i srednjeg poduzetništva. Ovim mjerama pridonosimo jačanju poduzetničke konkurentnosti, očuvanju radnih mjesta i otvaranju novih, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Posebno sam ponosan na projekt Zagreb Crafts što smo ga s Komorom pokrenuli prošle godine kako bi obrtnici na moderan i lako dostupan način prezentirali svoje proizvode i usluge te u većoj mjeri participirali i u turističkoj ponudi, zaključio je gradonačelnik i potom napomenuo kako će do svibnja portal u potpunosti biti u funkciji.

Gradonačelnik Bandić osvrnuo se i na gradnju Obrtničkog centra na Kajzerici koji će postati, najavio je, Centar obrtničke izvrsnosti.
Centar ćemo graditi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb i Udruženjem obrtnika Grada Zagreba. Ugovori s konzultantima su potpisani te je u tijeku izrada feasibility studije.


obrtnici
Zagreb.hr

S obzirom na iznimne rezultate što ih je Obrtnički sajam prošle godine ostvario, gradonačelnik je najavio da će se na Zagrebačkome velesajmu i ove godine krajem travnja održati Sajam radi promocije obrtničkih zanimanja među mladima, odnosno među učenicima osnovnih škola. Oni učenici koji se odluče za deficitarna zanimanja, imaju mogućnost dobiti i Stipendiju Grada Zagreba.

Mirza Šabić, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore je zahvalio Gradu i gradonačelniku na bliskoj suradnji i potporama obrtništvu te je naglasio kako su ove mjere obrtnicima izuzetno važne. Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba je dodao kako su u zadnje tri godine potpore povećane za više od 40%. Prošle je godine Grad Zagreb isplatio obrtnicima preko 15 milijuna kuna te taj novac nikako nije bačen već je nanovo uložen u hrvatsko gospodarstvo.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]U Proračunu Grada Zagreba za ovu je godinu osigurano 12,7 milijuna kuna, no sredstva nisu limitirana pa će se potpore isplatiti svima koji ispune uvjete Natječaja, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo odgovarajući na novinarska pitanja. [/box]

Pozivam sve obrtnike da se do 15. ožujka jave na Natječaj na kome mogu dobiti od 10 do 30 tisuća kuna za nabavu modernije opreme, uređenje prostora, edukaciju te promociju, naglasila je pročelnica Jozić.
Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti – 2017.

Komentari