ZAGREB OSTAO BEZ PRAVOG SPEKTAKLA Puštanje lampiona s Dolca opasno za katedralu?! (FOTO)

Facebook

Performans Kapulica&Lampioni više se neće održavati.

Puštanje lampiona s Dolca jedan je od najdražih zimskih događanja u metropoli, međutim ove se godine neće održati. Naime, prošla godina i 5. izdanje tog performansa bilo je posljednje, napisali su administratori Facebook stranice Kapulica & Lampioni u svojoj objavi.

Kao razlog odustajanja od ovog projekta autor Krešimir Tadija Kapulica, kaže kako treba stati kad je najbolje.

Performans Kapulica&Lampioni više se neće održavati

Nakon što je prošlog adventa u zagrebačko nebo s tržnice Dolac poletjelo preko 3 000 lampiona s lijepim željama te je time obilježeno 5. jubilarno događanje Kapulica&Lampioni, autor performansa – Krešimir Tadija Kapulica izjavio je “Treba stati kad je najbolje!” i s tim događanjem zaključio ovaj predivan projekt koji će vam, nadamo se, ostati u lijepom sjećanju”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

KREĆE ZAGREBAČKA BOŽIĆNA BAJKA Tisuće Zagrepčana dolazi na paljenje lampica

Zagreb je nominiran za NAJBOLJU EUROPSKU BOŽIĆNU DESTINACIJU (FOTO/VIDEO)

Građani poručili: ‘Neka organiziraju na Bundeku ili Jarunu’

Ova vijest rastužila je mnoge Zagrepčane, evo što su komentirali na društvenim mrežama.

”Svako sranje koje se kuha u pozadini rezultira ekstremno glupom izjavom “treba stati kada je najbolje”.”, ”Ma totalna glupost!” Drugi su predložili alternativu lokaciju:Pa nek organiziraju na Bundeku il Jarunu!”

S druge strane, dio građana ističe kako je razlog prekidanja ove manifestacije zapravo opasnost koju lampioni predstavljaju za katedralu. Naime, jedan lampion prošle je godine zapalio dio zagrebačke katedrale što se dio građana složio kako nije bezazlen slučaj.

12278758_10208539587952344_8380166862794064392_n
Facebook/Ivan Cvetic


Komentari