Zagreb osniva još jednu, novu tvrtku: Provjerite čime bi se trebala baviti

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Osniva se nova tvrtka u vlasništvu Grada Zagreba čiji će cilj biti obnova dotrajalih sportskih objekata u metropoli. Doznajemo da bi tvrtka, svojevrsni sportski holding trebala imati do pet direktora, prenosi Jutarnji.hr.

Za osnutak te tvrtke, čiji temeljni kapital bi trebao iznositi 20.000 kn, gradonačelnik će trebati pristanak zastupnika na sjednici Skupštine krajem veljače, a po željama inicijatora nove tvrtke, ŠRC Šalata bi se “unijela u temeljni kapital novoosnovanog društva radi početka izvršenja samog projekta obnove kroz financiranje putem komercijalnih banaka”, kako stoji u obrazloženju akta o osnivanju.

Jedini član društva Sportskih objekata bit će Grad Zagreb, a tvrtku će zastupati direktor koji će morati imati VSS i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

“Obnavljanjem predmetnih objekata omogućit će se njihova bolja iskoristivost i iznajmljivanje, kao i obavljanje raznih drugih djelatnosti čime će se uprihoditi značajnija novčana sredstva u odnosu na postojeće novčane prihode. Također, imajući u vidu konstantno povećanje broja stanovnika grada Zagreba i njihovih potreba, povećat će se mogućnost izvršavanja brojnih programa javnih potreba za sport grada Zagreba”, stoji u obrazloženju odluke o osnivanju.

Osnivanje tvrtke, zanimljivo, dolazi u vrijeme kada Grad pokreće proceduru za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju i natkrivanje maksimirskog stadiona, no sudeći po najavama, prvi projekt trebali bi biti bazeni na Šalati. Grad je natječaj za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju bazena ŠRC-a Šalata raspisao još 2016., vrijedan je 7,5 mil. kuna, a na natječaju je pobijedila zajednica ponuđača Proarh tri i Radionica Statike koja je ponudila cijenu od 2,57 mil. kuna.


Komentari