Zagreb od ponedjeljka SREDIŠTE EUROPE (FOTO)

Foto: Facebook

Forum će trajati tri dana, a svrha mu je uključivanje gradova EU u procese kreiranja EU politike i razmjena iskustva.

Obrtnička komora u Zagrebu ugostit će i svečano otvoriti, u ponedjeljak 19. listopada, Forum za gospodarski razvoj EUROCITIES. S početkom u 9 i 30 u Ilici 49, počinje trodnevni  forum za gospodarski razvoj, Economic Development Forum. On djeluje u okviru europske Udruge gradova, a svrha mu je uključivanje gradova Europske unije i procese kreiranja EU politika te suradnja i razmjena iskustava u specifičnim razvojnim problemima i potrebama gradova. U Udruzi je trenutno više od 130 gradova, iz Hrvatske je jedini Zagreb, dok je od 40-ak pridruženih članova prisutna samo Rijeka.

Tema foruma je “Cities economy towards 2020. and beyond” (Gradska ekonomija do 2020. i nakon), a svrha je osiguravanje platforme inovativnih ekonomskih politika na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Sudjeluje šest različitih radnih skupina: Poduzetništvo, Inovacije, Međunarodna gospodarska suradnja, Kohezijska politika, Integrirani urbani razvoj i Metropolitska područja. Sastanci Foruma održavaju se dva do tri puta godišnje, a na njima sudjeluje stotinjak predstavnika gradova članica. Službeni jezik koji će se koristiti na Forumu biti će engleski, stoji na službenim stranicama Grada.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Eurocities ima definiran program rada za svaki radnu grupu, a nastavlja se na rad s prethodnih sastanaka. Posljednji takav održan je u Genovi od 14. do 17. travnja 2015. Ovaj u Zagrebu trajat će od 19. listopada pa do 21. listopada.

Na ovome forumu predstaviti će se gradski projekti to jest razvojna strategija i otvoriti će se mogućnosti za buduću suradnju s predstavnicima uprava europskih gradova. Svakako valja naglasiti kako je ovo odlična prilika za promociju Grada.


Komentari