ZAGREB OBILJEŽIO DAN SJEĆANJA Diljem kvartova gore svijeće za Vukovar!

Diljem Zagreba noćas su se palile svijeće u spomen na 30. godišnjicu pada Vukovara, alii Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te na poginule i nestale branitelje.

Foto: Pixsel

Tradicionalno, duž Ulice grada Vukovara pale se svijeće, tako da tijekom dana uvijek užurbana ulica, postaje mjesto sjećanja obasjano tisućama svijeća.

Foto: Zagreb.info

Foto: Zagreb.info

Održana je i bakljada ispred fontana na Sveučilišnoj livadi.

Kod Spomenika dr. Franji Tuđmanu, lampašima je ispisan “Vukovar” i napravljen križ od lampiona. Obilježavanje Dana sjećanja u Zagrebu organizira klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje, u suradnji sa 50 braniteljskih udruga, pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar Zapamtite Vukovar”.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

I Špansko je bakljadom i paljenjem lampiona obilježilo sjećanje na žrtvu Škabrnje i Vukovara,

 

No, bakljada je uslijedila nakon što je ekipa iz Španskog, Trg Ivana Kukuljevića obojila u ljubičasto, bojom koja simbolizira Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Foto: Rekreativan kvart

I ispred KB Dubrave obilježen je ovaj posebni dan. Zapaljene su svijeće uz natpis Vukovar na samom ulazu u bolnicu.

Foto: Zagreb.info

U sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici Osnovne škole Većeslava Holjevca u zagrebačkom Sigetu napravili su maketu Vodotornja i postavili je na školsko igralište.

Foto: Pixsell / Igor Soban
Foto: Zakaj volim Zagreb

Oko makete Vodotornja zapalili su svijeće, a gestu učenika podržali su brojni građani zapalivši svijeće.

Foto: Zagreb. info

I na Jarunu je obilježen ovaj svečan ali vrlo bolan dan. Tamo su ispred Svetišta Svete Mati Slobode zapaljene svijeće na travnjaku ispred vanjskog oltara. Inače, ta crkva ujedno je i zavjetna crkva u spomen poginulima za Domovinu.

Foto: Robert Udiljak / Moj kvart – Črnomerec!

Uzduž prozora OŠ Pavleka Miškine na Sv. Duhu zapaljeni su lampioni, a njima su natpis Vukovar, ispisali i učenici OŠ Gračani.

 

Komentari