Zagreb je NAŠ: Urša Neda Raukar i Danijela Dolenec kandidatkinje za dogradonačelnice Zagreba

Facebook

Komentirale su razočaranost stanjem u SDP-u.

Ispred sjedišta SDP-a, sedam godina nakon što su na istom mjestu organizirali prosvjed s tisućama građana zbog odgovornosti SDP-a za slučaj Varšavske i Cvjetnog trga, članovi platforme “Zagreb je NAŠ!” danas su predstavili svoje kandidatkinje za dogradonačelnice Grada Zagreba: Uršu Nedu Raukar i Danijelu Dolenec.

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika platforme “Zagreb je NAŠ!”, o kandidatkinjama za dogradonačelnice izjavio je: “Znanje i borbenost kvalitete su koje krase Uršu i Danijelu. Neda Urša Raukar izuzetna je glumica s mnogo znanja o kulturnoj politici, no još više hrabra aktivistica koja se dokazala u brojnim borbama za javni interes.

Danijela Dolenec iznimna je znanstvenica obrazovana na najprestižnijim svjetskim sveučilištima koja se osim u znanstvenom radu dokazala u javnom djelovanju za rodnu ravnopravnost, socijalnu pravdu i ekološku održivost”.

Ističući svoju kandidaturu za dogradonačelnicu, Urša Raukar izjavila je da joj je želja da se pokrene nova politika koja će se u suradnji s građanima zalagati i boriti za pravdu i jednakost, a protiv korupcije, političke podobnosti i nepotizma.

Platforma gradi novu politiku

“U segmentu kulture uvest ćemo autonomno upravljanje kulturnim institucijama bez pritiska vlasti, decentralizirati kulturu koja ne može imati sadržaje samo u centru grada, ujednačiti razvoj nezavisne i institucionalne kulture te uvesti praksu davanja napuštenih objekata industrijske baštine za kulturne i druge društvene namjene.”, kazala je.

Komentirajući sjedište SDP-a kao mjesto koje su izabrali za predstavljanje kandidature, Raukar je izjavila:“Nalazimo se ispred sjedišta SDP-a gdje smo prije 7 godina organizirali prosvjed zbog Varšavske i Cvjetnog trga. SDP je proizveo Bandića, izdali su građene i odgovorni su za ovakvo stanje u gradu. Da parafraziram Shakespearea: kojom li se hranom taj Bandić hrani, toliki da je izrastao?! Hranio ga je SDP, a obilato su pripomogli HNS, HDZ, HSLS.”.

Danijela Dolenec izjavila je da platforma “gradi novu politiku, koja dotrajale podjele na ustaše i partizane želi zamijeniti razgovorom o društvenom poduzetništvu, kvalitetnoj skrbi za najmlađe i najstarije, ravnomjernom razvoju grada, rješavanju problema Jakuševca. Ono što je meni osobno važno je da je “Zagreb je NAŠ” feministička platforma, jer znamo da bez pune rodne jednakosti nema nove, zelene ljevice.”

Također je komentirala razočaranost stanjem u SDP-u kao i nemogućnost te stranke da se nosi s izazovima koji danas stoje pred ljevicom: “Okupili smo se ovdje ispred SDP-a da nazovemo stvari pravim imenom: SDP, kao najveća stranka tobožnje ljevice, je u rasulu. Nedavni izbori za vodstvo SDP-a pokazali su da su lijevo krilo stranke, a posebno uloga ženskog vodstva, potpuno marginalizirani. Stranku sada vodi Davor Bernardić, za kojeg je zaista teško bilo što reći. Što uopće reći o stranci koja za glavni grad nije u stanju iznjedriti vlastitog kandidata za gradonačelnika? Očito je da SDP nema kapaciteta nositi se s izazovima koji stoje danas pred ljevicom. Za razliku od njih, mi imamo znanje i borbenost potrebnu da promijenimo ovaj grad i stanovnici Zagreba sada napokon imaju stvarnu alternativu. Pridružite nam se i glasajte za Zagreb je NAŠ!”.


Komentari