ZAGREB NA SAMOM VRHU! Najveći obuhvat, ali i završeno cijepljenje postignuto je u našem gradu, evo podataka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako javljaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 708, a na lokalnim punktovima 2.022 osobe. Na javni poziv cjepivima Janssen i Moderna odazvalo se 1.007 osoba. Danas je na istom punktu cijepljeno 979 osoba, od čega je bilo 587 prvih doza.

Ističu i kako je u gradu Zagrebu do sada ukupno utrošeno 372.715 prvih doza cjepiva, što čini 46,1% u odnosu na ukupno stanovništvo i 55,7% u odnosu na odraslo stanovništvo te 317.897 drugih doza, što je 46,1% u odnosu na ukupno stanovništvo i 47,6% u odnosu na odraslo stanovništvo. Ukupno je utrošena 687.941 doza cjepiva i završeno je cijepljenje za 48,8% odraslog stanovništva. “Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom, kao i završeno cijepljenje postignuto je upravo u našem gradu”, govore potom.

“Grad Zagreb može biti ponosan na tako sjajan tim zdravstvenih djelatnika, koji se bespoštedno od samog početka epidemije trude osigurati zaštitu zdravlja, ali i na svoje sugrađane jer je interes za cijepljenje još uvijek velik te zajedničkim snagama doprinosimo ovako dobrim rezultatima”, zaključili su.

Epidemiološka slika

Prema podacima HZJZ-a novooboljele su 22 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.922 što su 22 osobe više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 248 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 28 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 21 osobu. Od 28 COVID + osoba, devet su kontakti COVID + osoba, 14 je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod tri je oboljele osobe moguća izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Šibeniku i u Vodicama. Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a jedna je doputovala iz Njemačke.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.


Komentari