Zagreb je sada sigurniji grad: Legendarni Chuck Norris dobio spomenik u Sloboštini

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Vesela ekipa u petak je u zagrebačkom Norris Cafeu dočekala 78. rođendan Chucka Norrisa i njemu u čast otkrila zlatnu bistu popularnog akcijskog lika. U programu priređenom Chucku u čast nastupili su brojni komičari i performer Siniša Labrović.

Spomenik u prirodnoj, ali ne i u životnoj veličini glasovitog američkog glumca, djelo je autora koji je htio ostati anoniman, kako je istaknuo, na zahtjev Chucka Norrisa s kojim valja održavati dobre odnose.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

”Ovo je prvi spomenik Chucku Norrisu u Hrvatskoj. Hrvatska se na ovaj način upisala u red visokorazvijenih europskih zemalja koje već odavno imaju taj spomenik, kao što je recimo Češka za koju sam sasvim siguran, ali valjalo bi istražiti koje su to još zemlje. Chuck Norris je sada u Hrvatskoj dobio i svoju skulpturalnu materijalizaciju”, rekao je Kruno Lokotar, šef ceremonije zagrebačke proslave rođendana Chucka Norrisa.

Dodao je i kako Zagreb sada nije postao milijunski grad, nego broji i milijarde jer Chuck Norris ne poznaje granice, a izrazio je i nadu kako će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetiti spomenik barem iduće godine naglasivši kako je dolaskom Chucka Norrisa Zagreb sada postao i sigurnijim gradom.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Osvrnuo se i na druge gradove u okolnim državama koji su dobili spomenike filmskim borcima za pravdu.

”Bruce Lee je ostao u Mostaru, a Zagreb je sada dobio Chucka Norrisa. No, nećemo se nadmetati kao u Zmajevom gnijezdu. Ne živimo u zmajevim gnijezdima”, zaključio je Lokotar.

Autor proslave Norrisova rođendana Saša Čubrilo zahvalio je svima koji su se okupili na višesatnom slavlju u zagrebačkom Norris caffeu na kojem su, između ostalih, nastupili performer Siniša Labrović i stand-up komičari te u usklopu kojeg je održano natjecanje u karaoke zlokobnom pogledu Chucka Norrisa, ali i natjecanje u konzumiranju ljutog.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Iako su to neki navodili kao mogućnost, Chuck Norris se okupljenima na zagrebačkoj proslavi ipak nije zahvalio preko video-linka, ali njegovi su emisari prenijeli poruku.

”Chuck je lani došao u Sloveniju. Odmah nakon toga Slovenija je dobila arbitražu protiv Hrvatske”.


Komentari