Zagreb je jedan od najpoželjnijih gradova na svijetu! Ispred njega je tek nekoliko odredišta

Foto: Robert Križanac

Za jednu skupinu ljudi Zagreb je jedno od najpoželjnijih mjesta za život na svijetu. Točnije, naš grad se našao na petom mjestu.

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade.

Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town. Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova. Istraživanje je dostupno ovdje.

“Nakon uspješno održanog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada krajem lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje.

Naš grad je dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.


Komentari