Zagreb je domaćin prvoga regionalnog sajma i konferencije graditeljstva i održivog razvoja

Prvo izdanje ArhiBau-a, regionalnog sajma i konferencije s glavnim fokusom na održivost u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda građenja, održavanja i obnove potresom pogođenih područja, održat će se od 7. do 9. listopada u zagrebačkoj Areni u organizaciji Društva arhitekata Zagreba.

Trodnevni bogati sajam i konferencija bave se temama koje će i u ovom trenutku, i kroz buduće višegodišnje razdoblje zaokupljati dionike graditeljskog sektora – od kupaca do dobavljača, od inženjera do izvođača radova, od financijera do upravitelja i osiguravatelja, od laika do profesionalaca, od realnog sektora i civilnog društva do institucionalnog sektora i javne uprave.

Sajamski dio programa okupit će brojne predstavnike građevinskog sektora i opremanja poput tvrtki Beton Lučko, Samoborka, Sika, Velux, Rockwool, Lokve, ISO SPAN, Fermacell, Ytong, AluKönigStahl, Internorm, Reynaers Hrvatska, PPS Galeković, Kamen Jajce, Zajednica davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju HGK, Genesis grupa, 3D Art, Hutterer & Lechner, M Sora Norica, Bjelin, Profine grupa, James Hardie, Aestuver, Variotherm, Koch i brojne druge.

Istovremeno sa sajmom, održat će se i konferencija ArhiBau, koja će okupiti više od šezdeset stručnih predavača koji će govoriti o tamama planiranja, projektiranja i gradnje na temeljima Novog europskog Bauhausa, inicijative Europske komisije. Program konferencije uključivat će tematske stručne rasprave poput „Urbanizam.zg 2021“ o razvoju post-kriznog i digitalnog prostornog planiranja nove generacije, „Dani zagrebačke arhitekture 2021“ s primjerima suvremene zagrebačke arhitekture, „Arhitektura i naslijeđe 2021“ s naglaskom na teme obnove zaštićene kulturne baštine te nezaobilaznu temu „ARTUR, arhitektura i turizam 2021“ o strategijama, ciljevima i realizacijama usmjerenim održivom turizmu u Republici Hrvatskoj.

Cijeli program ArhiBau-a možete pročitati na poveznici.


Komentari