ZAGREB.INFO poklanja ulaznice! Upoznajte misteriozni Zagreb UZ JEDINSTVENU NOĆNU TURU

Secret Zagreb Walks

Upoznajte drugu stranu naše metropole.

Secret Zagreb Walks se sastoji od nekoliko različitih tematskih obilazaka Zagreba, najčešće inspiriranih mistikom, folklorom, starim narodnim pričama i osebujnim ličnostima. Kroz cijelu godinu održavamo razglede na engleskom za posjetitelje Zagreba, a sezonski se često odlučujemo organizirati i razglede na hrvatskom, pa tako i krajem listopada, kada maglovite večeri na opustjelim gornjogradskim ulicama postaju savršena scenografija za mračne šetnje.

“Inspiraciju sam pronašla jednostavno šećući Zagrebom, jer je to grad koji odiše sjećanjima na stare Zagrepčane, s bezbroj slojeva povijesti. Također, pronašla sam inspiraciju i putujući, jer slične šetnje postoje i drugdje.”, poručila je Iva Silla.

Najpopularnija tura je “Opsjednuti Zagreb”

“Naša najpopularnija tura je večernji razgled Opsjednuti Zagreb koji obilazi Gornji grad i staro Jurjevsko groblje. Nakon nje, slijedi nimalo mračan Zagrebarium, razgled koji na zanimljiv način otkriva priče o naglom razvoju Zagreba s kraja 19. stoljeća”,  objasnila je Iva. Spomenula je i novitet:  “Najnoviji razgled je Leafy Zagreb, koji smo organizirali u suradnji s blogericom i spisateljicom Andreom Pisac (Zagreb Honestly), to je ležerna šetnja koja otkriva šumske puteljke i pritom nailazi na priče o umjetnicima i brojne kulturne atrakcije. Kroz sve šetnje, volimo spomenuti barem dio zanimljive priče o Crnoj kraljici, što je meni najdraža zagrebačka legenda”.

Posjetiteljima se sviđa druga strana priče o Zagrebu

Silla kaže kako najveći broj posjetitelja čine ljudi koji posjećuju Zagreb, a stižu sa svih strana svijeta. “Sviđa im se druga strana priče o Zagrebu i prilika da otkriju stvari koje nisu zabilježene u uobičajenim turističkim vodičima.”, kaže naša sugovornica.

Posebna tura uoči “Noći vještica”

“Uoči Noći vještica organiziramo posebno izdanje naše večernje ture Opsjednuti Zagreb. To je rijetka prilika da se pridružite šetnji na hrvatskom jeziku po povoljnoj cijeni od 50 kn po osobi, dok djeca mlađa od 13 godina u pratnji odrasle osobe dolaze besplatno.”, poručila je i objasnila kako je riječ je o malo ublaženoj verziji redovne ture jer obično imaju veći interes djece u ovo vrijeme.

Tura će trajati malo duže od sat vremena, i obuhvaća mnoge zagrebačke legende. Karte se mogu kupiti na licu mjesta, no potrebna je rezervacija na [email protected].

Zagreb.info poklanja dvije karte za ovu osebujnu turu i to za termin 19. 10. u 19 sati. Pravila će biti objavljena na našem Facebooku.


Komentari