Zagreb.info doznaje: Tko je sutkinja koja je srušila Tomaševićevu odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj

Foto: Povjerenik za informiranje

Visoki upravni sud na čelu sa sutkinjom dr. sc. Sanjom Otočan donio je odluku kojom obustavlja Odluku o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj. Epilog je to gotovo godinu dana duge težnje roditelja – odgojitelja u borbi za svoja stečena prava.

Kako tumači sud, tema je kompleksna i potrebno je određeno vrijeme kako bi se donijela ocjena zakonitosti odluke o ukidanju mjere, stoga privremeno obustavljaju izvršenje. To pak znači da će korisnici, i nakon 1. svibnja kada je odluka treba i zakonski stupiti na snagu, nastaviti primati novčanu pomoć.

Kako doznaje portal Zagreb.info, obustavu izvršenja odluke potpisuje upravo dr. sc. Sanja Otočan, predsjednica Vijeća za ocjenu zakonitosti općih akata.

Foto: pristupinfo.hr

Odlučila je u predmetu protiv Croatia Recordsa

Iako je relativno nepoznata općoj javnosti, sutkinja Otočan radila je na još jednom velikom predmetu u hrvatskom sudstvu. Naime, u travnju prošle godine potpisala je važnu presudu u velikom sporu Croatia Recordsa protiv Jugotona.

Suktinja Otočan je s još dvije članice vijeća odbila je žalbu Croatia Recordsa na ranije presude kojima je utvrđeno da u postupku pretvorbe i privatizacije društvenog poduzeća Hrvatska naklada zvuka i slike, pravne sljednice Jugotona, u vrijednost društvenog kapitala nisu procijenjeni i sporni fonogrami. Naime, Visoki upravni sud konačno je presudio ono što su brojni glazbenici govorili godinama, a to je da je Croatia Records nepravomoćno koristila njihove snimke, bez odobrenja i bez isplate tantijema.

Bandićeva presuda

Visoki upravni sud ukinuo je prije dvije godine odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića za kojeg su ustvrdili da je povrijedio načela časnog i odgovornog obavljanja dužnosti iz članka 5. Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Bandić je došao u fokus Povjerenstva kad je od odvjetničkog ureda Hanžeković uzeo 15 milijuna kuna kako bi izašao iz istražnog zatvora i time se doveo u odnos ovisnosti prema uredu.

No tu presudu nije potpisala sutkinja Otočan, već njena kolegica sutkinja Senka Orlić Zaninović.


Komentari