ZAGREB IMA NOVU PROČELNICU ZA KULTURU Emina Višnić preuzima mandat nakon Jasne Tomažić

Nova gradska pročelnica za kulturu Emina Višnić (foto: EPK Rijeka 2020)

Emina Višnić imenovana je novom pročelnicom Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, te će na dužnost stupiti 1. lipnja. Ona je četvrta pročelnica u Zagrebu koja je izabrana putem javnog natječaja.

“U više od 20 godina rada u kulturi, gđa. Višnić je stekla specifična znanja i vještine u oblikovanju, programiranju i upravljanju organizacijama i projektima, kao i u prikupljanju sredstava, financijskom planiranju, upravljanju i kontroli proračuna”, navode na službenim stranicama Grada Zagreba.

“Bila je izvršna direktorica i voditeljica programa projekta Rijeka 2O20 – Europska prijestolnica kulture. Prije toga je bila ravnateljica ustanove POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Članica je autorskog tima rada “to trebamo – to radimo” koji je predstavljao Hrvatsku na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture (2016.) te koji je dobitnik Velike nagrade 53. Zagrebačkog salona. Bila je članica te potpredsjednica lzvršnog odbora europske zagovaračke mreže Culture Action Europe te predsjednica Upravnog odbora Zaklade “Kultura nova”.

Sektorom kulture, odnosno Gradskim uredom za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo dosad je upravljala Jasna Tomažić, dok je taj posao u mandatu prethodnog gradonačelnika obavljala Milana Vuković Runjić. Ona je s te pozicije smijenjena u srpnju prošle godine, kada su otišli još i Ivica Lovrić, Ana Matijević, Zlatko Makar, Stipe Tutiš, Vjekoslav Jeleč i Sanja Jerković.

Čak 44-ero građana želi biti Tomaševićev pročelnik: Kandidati anonimni, ni gradonačelnik ne zna tko su

Komentari