‘ZAGREB FOR PARIS’ MSU u bojama Francuske, gradonačelnik Bandić pozvao na zajedništvo (FOTO)

“Mir se ne može postići silom; steći ćemo ga samo međusobnim razumijevanjem”, citat je popularnog Alberta Einsteina.

”Zagreb for Paris”, uz boje francuske zastave, piše na zapadnom pročelju zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Na inicijativu Grada Zagreba tako se ovim simboličnim činom na novozagrebačkoj zgradi poslala poruku da smo solidarni i sa žrtvama terorističkog napada i sa svim stanovnicima Pariza.

”Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo zajedno s Francuskom i ostatkom svijeta koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema. “Mir se ne može postići silom; steći ćemo ga samo međusobnim razumijevanjem” – rekao je jedan od najvećih umova svih vremena, Albert Einstein”, poručuju iz MSU-a.

unnamed

Gradonačelnik grada Zagreba  Milan Bandić povodom terorističkih napada u Parizu kazao je sljedeće:”U ime naših građana, i svoje osobno, gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo izrazio sam sućut i potporu u borbi protiv ovakvih činova agresije. Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti u znak podrške obojit će svoje pročelje u boje francuske zastave, uz natpis ‘Zagreb for Paris’. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma.”

Liberté, égalité, fraternité pour toujours!


Komentari