Zagreb film otvorio natječaj za produkciju filmova! Donosimo sve detalje

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagreb film, danas 28. siječnja otvorio je Natječaj za produkciju kratkometražnih igranih filmova na koji se možete prijaviti sve do 26. veljače. Otvoren je i Natječaj za animirane filmove do 17. veljače.

Iz Zagreb filma kažu kako je cilj natječaja za igrane filmove pravodobno odabrati scenarije te ih kvalitetno pripremiti za daljnju produkciju i osigurati za to potrebna financijska sredstva. Scenarije za igrane filmove trajanja do 30 minuta i ne duže od 30 stranica mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske.

Zagreb film je ranije objavio i natječaj za prijavu projekata animiranih filmova za koje se traži produkcija ili koprodukcija Ustanove Zagreb film. Njime se želi pravodobno odabrati projekte, kvalitetno ih pripremiti za daljnju produkciju i osigurati za to potrebna financijska sredstva.

Projekte mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske, redatelji, producenti i producentske tvrtke ili tvrtke s projektom za koji imaju regulirana autorska prava s navedenim redateljem koji će realizirati projekt.

Na natječaj se mogu prijaviti projekti koji će biti producirani ili koproducirani u Hrvatskoj.

Prijavljuju se projekti za animirane filmove svih duljina, tematskih i stilskih opredjeljenja i produkcijskih tehnika s planom realizacije u skladu s definicijom filmske animacije koju je donijela ASIFA: Umjetnost animacije stvaranje je pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika osim metodom živih snimki.

Najmanje pola filma mora biti planirano za realizaciju u tehnici animacije.

Detaljnije informacije o načinu prijave na natječaje nalaze se na web stranici Zagreb filma.


Komentari